Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Život u najstrmijoj ulici na svijetu izgleda urnebesno (FOTO)

Preuzmite sliku

Ušuškan na samom jugu Novog Zelanda, Dunedin važi za jedan od najatraktivnijih gradova na svijetu zbog najstrmije ulice na svijetu koja se tamo nalazi.

Baldwin ulica je dugačka 350 metara i nalazi se pod nagibom od 19 stepeni, te kao takva predstavlja pravu atrakciju za turiste koji obožavaju da se fotografišu u njoj.

Na društvenim mrežama se može naći na hiljade fotografija sa ovog mjesta, a posebno su zanimljive i kuće koje se tamo nalaze.

Usljed neprirodnog položaja, one izgledaju kao da se tope, ali samo ako ih fotoaparatom uhvatite pod pravim uglom. S obzirom na to da se mnogi pitaju kako ljudi žive ovde, CNN je intervjuisao jednu od stanovnica Sue Marshal.

“U početku mi je smetalo što toliko turista prolazi ispred moje kuće, ali sada su mi upravo oni najljepša stvar u ovom mjestu. Obožavam da se upoznajem sa strancima iz svih krajeva svijeta, a da ne moram da izađem iz svog dvorišta. Mada moram da priznam, samo jednom sam bila na vrhu ulice za sve vrijeme dok živim ovdje”, rekala je Sue. (24sata.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,