Utorak, 9. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Život s krokodilima: Ima 33 kućna ljubimca od kojih pet mogu da je pojedu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Viki Loving je jedna veoma neobična 60-godišnja žena. Ona ima 33 kućna ljubimca, među kojima i one koji mogu da je pojedu – krokodile.

Ova Australijanka živi u predgrađu Melburna, a društvo joj prave pet krokodila, nekoliko zmija, guštera, kornjača, ptica i mačaka, piše Daily Mail.

Ona udomljava životinje koje mnogi drugi ne bi htjeli ili kojima ne bi smjeli da priđu. Lovingova kaže da ne može da zamisli život bez brige o životinjama. Zbog njih se i razvela od muža.

Ponekad je rano ujutro bude krokodili koji lupaju u dnevnoj sobi i traže da ih ona nahrani.

“Ako su gladni u dva ili tri ujutro, ja ću ustati da ih nahranim”, rekla je ona.

Ona ima dva odrasla slatkovodna krokodila Džovijana i Džonija koji ponekad sami uđu u njenu spavaću sobu. Oni žive u dnevnoj sobi, dva mladunčeta krokodila u kupatilu, a veliki morski krokodil Džilfija boravi u dvorištu.

Lovingova prima penziju, a veliki dio novca daje na brigu o životinjama. Ona je rekla da su svi njeni ljubimci bili “beskućnici” kada ih je uzela i da ne bi mogli da prežive kada bi ih pustila u divljinu.

“Mnogi ljudi uzmu životinje pa im dosade i više ne žele da brinu o njima. Kada uzmem neku životinju, brinem o njoj kao o djetetu”, rekla je ona.

Kako je rekla sa krokodilom Džonijem je posebno bliska, pa se čak i maze. Ipak ona je objasnila da mora da bude oprezna sa svim krokodilima jer oni ipak imaju instinkte divljih zvjeri.

Za vrijeme hranjenja ona mora da pazi da ih ne gleda u oči da je oni ne bi shvatili kao prijetnju i riješili da je napadnu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje