Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Život bretarijanaca: U 9 mjeseci trudnoće jela sam svega pet puta, a rodila sam zdravog dječaka

Preuzmite sliku

Dok se neki bore s dijetama ne bi li izgubili koji kilogram i paze na svaku kaloriju koju unesu u svoje tijelo, Akahi Ricardo i Camila Castello uopšte nemaju takvih problema. Ne zato što imaju savršenu liniju nego zato što baš ništa ne jedu.

Oni su bretarijanci i bez hrane žive od 2008. godine jer vjeruju da im ona nije potrebna kako bi preživjeli. Camila i Akahi hrane se samo energijom svemira, a u devet godina takvog života dobili su i dvoje djece. Roditelji su petogodišnjeg dječaka i dvogodišnje djevojčice i tvrde kako su se bretarijanstva držali i tokom Camiline prve trudnoće, prenosi Večernji.ba. U drugoj trudnoći Camila se hranila, ali samo ponekad s voćem i povrćem. – U prvoj trudnoći tokom devet mjeseci jela sam samo pet puta i to kad smo imali neka društvena događanja. Rodila sam potpuno zdravog dječaka – ispričala je ona.

Kada su počeli s bretarijanstvom par nije tri godine baš ništa jeo. – Sada jedemo samo ponekad ako smo u društvu ili jednostavno želimo okusiti kakvo je voće, ali ne zbog gladi jer glad ne osjećamo – priča ovaj bračni par. Za razliku od njih, njihova djeca smiju jesti što god žele i kada to žele. – Upoznati su s pokretom i znaju kakve učinke on ima, no mi im ne branimo da jedu što žele i kada žele, od voća i povrća do pizze i sladoleda – rekla je Camila.

Umjesto na hranu novac radije troše na putovanja te kažu kako su im životni troškovi puno manji. Prije nego što su postali bretarijanci oboje su bili vegetarijanci, a za novi pokret čuli su od prijatelja. – Nakon što smo prošli proces od 21. dana u kojem prvih sedam dana se ne jede i ne pije ništa već se živi od sunčeve energije, a druge dvije sedmice se pije cijeđeni sok i voda, nikad više nismo osjetili glad. Osjećamo se puno bolje i sretnije – ističe ovaj par. Uprkos tome, liječnici ne preporučuju ovakav oblik života već savjetuju zdravu i uravnoteženu prehranu koja je bitna za zdravlje čovjeka.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,