Utorak, 21. Januara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Zgodna provalnica hrvatskih korijena optužena za djela za koja niko ne bi rekao da bi počinila

Monique Agostino, 23-godišnja Australka i ‘Instagram model’ hrvatskih korijena, u utorak se sama branila pred sudom u Sydneyju gdje je optužena za seriju pljački. Odbili su joj zahtjev za kauciju

U novembru prošle godine australska je policija u Sydneyu zaustavila Mitsubishi Lancer za čijim je upravljačem sjedila Monique Agostino. Policajcu u redovnoj kontroli saobraćaja za oko je zapelo sjekač koji se nalazio u automobilu, kao i tri mobitela od kojih je na jednom pisalo ‘Vlasništvo firme Linfox’, piše australski 9News.

 • Nakon što je privedena, policija je provela istragu i na temelju nje 23-godišnju Monique Agostino optužilo za nekoliko pljački.

  Predstavlja se kao ‘majka, poduzetnica, Australka i Hrvatica’

  Bila bi to još jedna klasična priča o ‘sitnoj’ pljačkašici da se na kraju nije ispostavilo da je Monique Agostino Instagram model koju na toj društvenoj mreži prati gotovo osam hiljada ljudi.

 • Na profilu koji se sad zaključan predstavlja se kao ‘ponosna majka’, ‘Hrvatica / Australka’ te ‘lovac na talente’ i ‘poduzetnica’.

  Zbog svoje vrlo kratke, ali očito vrlo osebujne biografije, Agostino su prenijeli i brojni svjetski mediji.

 • Daily Mail tako piše da je Agostino samohrana majka, a australski portal Aussie Celebs da je rođena u Australiji, ali ima hrvatske korijene.

 • Monique Agostino jučer se pojavila pred Downing Centre sudom gdje se zastupala sama. Optužena je za seriju pljački na sjeveru Sydneya, a australski mediji pišu kako su joj odbili zahtjev za kaucijom.

  U jednoj noći provalila u četiri lokala

  U samo jednoj noći početkom novembra 2018. godine provalila je u četiri lokala; u Pound of Pizza ukrala je mobitel, a nešto kasnije provalila je i u ‘House of Fruit’ te samo dvije minute kasnije i u ‘La Parisien Cafe’.

  U gotovo tri sata ujutro, iste noći, provalila je u Stanley Street Cafe gdje je, tvrdi tužilaštvo, ukrala 300 australskih dolara i kreditnu karticu.

 • Nakon naporne noći, kreditnu karticu iskoristila je za obrok u McDonald’su u vrijednosti od 11,55 australskih dolara.  Sud joj je u utorak odbio mogućnost kaucije, a tereti je za ‘dvije provale i krađu imovine vrijednosti manje od 60 hiljada australskih dolara’, kao i za ‘provalu u firmu kako bi ukrala vrijednost manju od 60 hiljada australskih dolara’ te ‘nepošteno pribavljanje imovine obmanom’.

  Monique Agostino je pred sudom rekla da se ne osjeća krivom. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje