Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

‘Žene žele da im nokte uredim kroz otvor za poštu u vratima’

Preuzmite sliku

Manikirka Tasleem Yasir (40), majka troje djece iz Belfasta, bila je očajna kada je zbog pandemije morala zatvoriti svoj salon za uređivanje noktiju. Ostala je bez prihoda, ali nije bila dugo u tjeskobnom raspoloženju, zahvaljujući suprugu koji ju u takvim trenucima nasmijava.

Suprug Raja dobro je nasmijao suprugu gurnuvši prste kroz otvor za poštu na ulaznim vratima. Pozvao je ‘gospođicu’ da mu se pozabavi noktima. Tasleem se razvedrila pa dovukla stol i sav pribor do vrata, navukla rukavice i uredila mu nokte.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Snimao ih je 16-godišnji sin Mohammed pa je objavio snimak na društvenim mrežama. Iako je to bio video koji je samo trebao zabaviti publiku, uslijedio je ‘stampedo’ poruka žena koje silno žele imati uređene nokte tokom izolacije, jer se tako osjećaju bolje, i to je sasvim u redu – svako olakšava ova teška vremena kako zna i umije.

Tasleem se prisjetila straha kojeg je osjetila kada je ostala bez posla, a i trenutka kada je muž nasmijao.

– Bila sam jako zabrinuta kao samozaposlena majka koja je ostala bez posla. Brinula sam kako ću prehraniti porodicu tokom narednih mjeseci. Suprug je vidio da sam zabrinuta pa me je želio nasmijati i razveseliti. Dok je čistio prilaz kući, gurnuo je prste kroz otvor na ulaznim vratima za poštu i rekao: ‘Oprostite gospođice, možete li mi urediti nokte?’ – ispričala je.

Kaže kako je suprug zna nasmijati kada je to potrebno.

– Smijali smo se tome. Krenula sam mu uređivati nokte i moram reći da je bio vrlo strpljiv, čak mu se manikura jako svidjela – nastavila je.

Priznala je, iako ideja takvog uređivanja noktiju u ovim kriznim vremenima nije loša, ne bi riskirala, jer ipak joj je sigurnost porodice na prvom mjestu. Međutim, neki su to shvatili ozbiljno, čak su se osjetili pozvanima.

– Mnogi moji klijenti su zapravo povjerovali da sada radim na taj način i pokušavali su rezervisati termine. Zahtjevi mi dolaze sa svih strana – rekla je i dodala da su joj mnogi rekli kako ih je dobro nasmijala i zahvalili joj na tome.

Sada, kaže, razmišlja napraviti sličan video, ali sa trepavicama, jer se i time bavila prije korona virusa, ali samo mora dokučiti kako to izvesti i nagovoriti supruga da bude ‘klijentica’. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje