Srijeda, 17. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Žena sa najviše pirsinga na svijetu: Ima ih više od 11.000 hiljada

Preuzmite sliku

NajprElaine Davidson koja trenutno živi u Edinburgu, prvi je pirsing kože napravila 1997. godine.

Trenutno drži Ginisov rekord za pirsing na tijelu. U januaru 2019. imala je 11.003 pirsinga na tijelu i još uvijek ima želju da nastavi kako bi zadržala taj rekord, piše Daily Star.

Gotovo svaki dio njenog tijela je probušen, uključujući čelo, bradu, grudi, ruke i stidne dijelove, kako iznutra tako i spolja. Često zamjenjuje i dodaje nakit na licu, a voli da dodatno dopunjava jarku šminku i perje za kosu. Bivša medicinska sestra rođena u Brazilu prvi put je oborila rekord po broju pirsinga u maju 2000. godine, kada je pregledao službenik Ginisove knjige rekorda i pronašao 462 pirsinga na njenom tijelu, uključujući 192 na licu, prenosi Tuzlanski.ba.

 • Elaine nikada ne skida pirsinge, a  procjenjuje da su teški oko tri kilograma. Ona insistira da pirsing nije bolan i da čvrsto spava sa svim svojim nakitom na mjestu. Uprkos tome, 2009. je otkrila da ne voli da se pirsing i jednostavno to radi kako bi mogla da zadrži svoju titulu.

  “Ne uživam u pirsingu, ali da biste oborili rekord morate doći do visokog nivoa”, rekla je u februaru 2009. godine, kada je imala 6.005 pirsinga.

  “Željela sam oboriti rekord. Moja porodica ne voli čak ni tetovaže ni pirsing.”

  Elaine je žena mnogih talenata i na njenoj web stranici piše da spava na krevetu od eksera, hoda po vatri i leži na razbijenom staklu. Također ima crni pojas u džudou koji je stekla u Japanu. Uživa u ekstremnim sportovima kao što je ronjenje  i voli jahanje. Elaine svoju poziciju u Ginisovoj knjizi rekorda shvata veoma ozbiljno, ona to vidi kao odgovornost i kao posvećenost. To je dijelom i razlog zašto ne pije, ne drogira se i ne puši cigarete jer želi osigurati punu koncentraciju. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,