Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Žena s najdužim noktima: U čudnoj nesreći izgubila nokte, bili su joj kao ‘bebe’

Preuzmite sliku

Lee Redmond je držala rekord za ženu sa najdužim noktima na svijetu sve dok njene nade i snove nije srušila čudna nesreća.

Na svom vrhuncu dužine 2008. godine, dostigli su ukupnu dužinu od 8,65 metara. Njen desni palac bio je najduži od svih, koji je narastao na impresivnih 90 cm. .Kada je Lee prošla 19 godina bez turpijanja noktiju, Ginisova knjiga rekorda ju je zvanično priznala po tome što ima najduže nokte na paru ruku (ženskih), piše Daily Star.

“Bio je samo izazov za mene da vidim koliko će daleko ići prije nego što počnu ispadati iz forme”, objasnila je. „Stalno sam određivaola datume i datume kada ću ih prekinuti i jednostavno nisam mogla to učiniti. Čudno je kako oni postaju dio tebe. Mislim da su me moji nokti definisali mnogim ljudima, bila sam poznata kao dama za nokte”, prenosi Tuzlanski.ba.

Iako je normalno da nokti na kraju iskrive oblik, Lee to nikada nije učinila. Umjesto toga, izrasle su u ogromne proširene lukove, na čemu je Lee zahvalila svom svakodnevnom manikirnom postupku. Za održavanje noktiju svaki dan bi ih umakala u toplo maslinovo ulje i koristila bočicu i po učvršćivača za nokte. Nakon toga bi ih ofarbala u zlatni lak kako bi im pomogla da se još više istaknu. Nažalost, svi njeni snovi su se srušili kada je doživjela opasnu nesreću.

 • Njeno mjesto u knjizi rekorda prekinuto je kada je doživjela zastrašujuću saobraćajnu nesreću, a nokti su joj otkinuti 10. februara 2009. godine. Lee je bila putnica u SUV-u koji je izgubio kontrolu i izbačena je iz automobila u nagomilanoj četiri automobila. Rekorderka je odmah prebačena u bolnicu i dok je Lee preživjela velike povrede, njeni nokti nisu.

  Rekla je: “Prvo što sam primetila bio je nokat i počela sam da plačem.” Lee je rekla svjedokinji na mjestu nesreće da su njeni nokti bili rekordni pa je ljubazni stranac obišao i pokupio sve njihove komade.

  „Gubitak noktiju je najdramatičnija stvar koja mi se dogodila u životu. Mislim da je moj unuk rekao: ‘Bako, oni su kao tvoja beba; brinula si se o njima 30 godina i izgubila si ih u sekundi “, rekao je Lee za Ginisovu knjigu rekorda ubrzo nakon nesreće.

  Nokti su joj postali dio identiteta i osjećala se kao da je izgubila dio sebe. Lee je naučila da je to nešto što jednostavno mora prihvatiti jer, nažalost, nije mogla ništa promijeniti. Nesreća znači da iako Lee još uvijek drži rekord najduže ikada, ona ne drži trenutni rekord – koji pripada Ayanni Williams. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,