Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Žena s najdužim noktima na svijetu podijelila svoju priču o trenutku kada ih je izgubila

Preuzmite sliku

Lee Redmond nije odrezala nokte od 1979. godine, a svakodnevno ih uranja u toplo maslinovo ulje i polira kako bi ih održala u vrhunskom stanju, piše Mirror.

Najduži nokti na objema rukama dosegli su vrtoglavih 8,65 metara – zaradivši joj Guinnessov svjetski rekord za najduže ženske nokte, prenosi Tuzlanski.ba.

“Stalno sam postavljala datume kada ću ih odrezati, ali jednostavno to nisam mogla učiniti. Čudno je kako postaju dio tebe”, kaže Lee.

Međutim baki Lee iz Salt Lake Cityja u SAD-u skratilo se mjesto u knjigama rekorda kad je bila upletena u zastrašujuću automobilsku nesreću gdje je ostala bez svojih noktiju.

  • Sjela je na suvozačevo sjedište kada se automobil u kojem se nalazila sudario sa još tri vozila i bacio na cestu.

    Rekla je: “Prvo što sam primijetila bio je nokat i počela sam plakati.” Kaže da je jednoj ženi koja je bila svjedok nesreće rekla da su joj nokti u Guinnissovoj knjizi rekordni, a žena je obišla i skupila sve komade noktiju – koje Lee sada čuva u plastičnoj vrećici da je podsjete na vrijeme u Guinnessove slave.

    “Morala sam prihvatiti to samo zato što ništa nisam mogla promijeniti. Ono što mi je smetalo je to što postaje vaš identitet. Osjetila sam da sam izgubila dio toga.”

  • Iako je prva postala rekorderka najdužih noktiju, Lee danas ne drži trenutni rekord – njega danas s ponosom nosi Ayanna Williams.

    Lee je u razgovorima istakla da je u godinama iza nje bilo mnogo toga zbog čega se borila, zbog izuzetno dugih noktiju. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje