Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Žena ošišala beskućnika, a onda se udala za njega dvije godine kasnije

Preuzmite sliku

Žena koja je ošišala beskućnika dvije godine kasnije se udala za njega.

Luz Yesenia Geronimo Cerna, iz Nuevo San Huana, Michoacán, Meksiko, upoznala je Huana Mendozu Alvizara ispred Oxxo radnje u kojoj je prao automobile 2009. Razgovarala je s Huanom, koji je u to vrijeme živio grubo, i pitala ga može li ga preobraziti. Sada je ljubavna priča para postala viralna na društvenoj mreži TikTok, piše Mirror.

Počinje fotografijama radnje i okolnog prostora, koje pokazuju uslove u kojima je Huan živeo dok je bio na ulici. Prikazana je slika Huana u to vrijeme, sa prljavštinom na licu i neuređenom kosom. Luz ga zatim transformiše, pomažući mu da se ošiša i očisti, tako da izgleda čisto i svježe. Na snimku se nalaze fotografije nje, Juana (31) i njihovo troje djece Larise (12), Kimberly (9) i trogodišnjeg Zazila, prenosi Tuzlanski.ba.

Luz kaže da je pogodila kada ga je prvi put upoznala da će imati zajedničku budućnost i bilo je jasno da će on biti njen muž. Zaljubila se, ne samo u Huana, već i u način na koji se ophodio prema ljudima i brinuo o njima uprkos tome što je živeo u očajnoj situaciji.

“Bila je to ljubav na prvi pogled”, rekla je Luz o njihovom prvom susretu i dodala: “Prva stvar koju sam vidjela je njegov način ophođenja prema ljudima. Naš odnos je bio dobar od početka i bio je ono što sam tražila.”

Juan sada radi kao zidar i popravlja mobilne telefone u slobodno vrijeme. Kaže da je pronašla upravo ono što je tražila kada je upoznala Huana. Par dobrog izgleda izazvao je mnoštvo komentara na video snimku, a drugi su rekli da je Huan dobio priliku koja mu je potrebna. Lokacija na kojoj je živio značajno se razlikuje od mjesta na kojem sada živi. Njegove okolnosti su se također dramatično promijenile i on sada ima ženu i porodicu i sposoban je da radi i zarađuje za život kako bi izdržavao svoje potomstvo.

“Ti si kraljica, zapravo si mu dala šansu na svijetu!”,  jedan je od komentara. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,