Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Želi biti majka: Transrodna tinejdžerica rođena s muškim organima sada je trudna

Preuzmite sliku

Mikey Chanel iz Bostona u Massachusettsu, osjećala se kao da se razlikuje od dječaka s kojima je odrasla, uprkos tome što je porodica odgajala kao muškarca.

Dok je još bila u majčinoj utrobi, testovi su utvrdili da će se Mikey roditi kao djevojčica te je šokiralo njezine liječnike i njezine roditelje kad se rodila s muškim genitalijama.

,,Svima je bilo očito da sam od samog početka bila drugačija. Sa samo pet godina igrala bih se s maminim ruževima i tetkinim torbicama. Nikad se nisam osjećala kao dječak. Bila sam prilično ženstvena i nikada zapravo nisam prošla cijelu stvar s “muškim pubertetom”. Imala sam vrlo malo dlaka po tijelu, ali i žensku građu.”, ispričala je Mikey.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mikey Chanel (@mikeychanel)

U dobi od 13 godina Mikey je otkrila da je homoseksualka i kasnije se pitala je li možda transrodna.  Prošle godine prolazila je rutinske pretrage kod liječnika kada se otkrilo da ima unutarnje ženske reproduktivne organe.

,,Imala sam čudan osjećaj nakon mokrenja i nakon seksa, pa su mi napravili ultrazvuk mokraćnog sustava. Rekli su mi da imam vrat maternice, jajnike, maternicu i jajovode i da mogu zatrudnjeti ako želim.”, objasnila je. Mikey je dijagnosticiran sindrom perzistentnih Müllerovih kanala (PMDS), rijetko stanje kada osoba ima vanjske muške genitalije, ali ženske reproduktivne organe iznutra.

Zato su je doktori savjetovali da napravi histerektomiju, hirurško uklanjanje maternice, jer su osobe s ovim sindromom sklonije raku i tumorima. Međutim, nakon što je saznala da su joj muški reproduktivni organi neplodni, objasnila je da nije mogla odbiti priliku da ima vlastito dijete prije nego što se podvrgne postupku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mikey Chanel (@mikeychanel)

,,Oduvijek sam znala da želim biti roditelj. Igrala sam se s lutkama, a u budućnosti sam uvijek zamišljala djecu, pa sam odlučila: Sad ili nikad, moram pokušati zatrudnjeti.”, rekla je. Nakon toga, Mikey je prošla niz postupaka plodnosti, uključujući ICSI koji uključuje doniranu spermu koja se ubrizgava izravno u žensko jaje kako bi oplodila embrij. Zbog toga što Mikey nije imala vaginalni otvor, tri oplođena embrija ugrađena su joj u jajovod kroz trbušnu šupljinu.

,,Rekli su mi da postoji samo oko 20% šanse da će to uspjeti, ali uspjelo je, i bila sam tako šokirana, ali sretna. Jedva čekam biti majka. Mojih roditelja nije bilo kad sam bila dijete, pa želim biti roditelj kakav moji roditelji nisu mogli biti, stvarno želim biti tu za svoje dijete. Želim biti tu za sve, od prvog koraka i prve riječi do završetka fakulteta, želim im biti podrška u svemu.”,  otkrila je Mikey.

Nakon što joj je propisan estrogen za pomoć u trudnoći, Mikey kaže da se sada osjeća više poput žene nego ikad prije i nada se da će nastaviti svoju transformaciju nakon rođenja djeteta. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje