Četvrtak, 1. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Zbog vanserijskog talenta za crtanje 9-godišnjak dobio posao oslikavanja restorana

Uvijek biste trebali podržati svoju djecu i njihove prirodne talente, a ako to činite, dogodit će se sjajne stvari. Upravo to primjenili su roditelji devetogodišnjeg Joea Whalea kada su ohrabrili sina da nastavi crtati, iako je tokom nastave imao problema u savladavanju tehnike “doodlinga”

Joea su poslali u umjetničku klasu nakon škole, a nevjerovatan talenat ovog 9-godišnjaka brzo je primjetila njegova okolina. Ubrzo, Joe je pozvan da ukrasi enterijer restorana ‘Number 4’ u Shrewsburyju u Engleskoj gdje ga otac svakodnevno vozi nakon škole na njegovo ‘radno mjesto’.

Joe je poznat kao The Doodle Boy, a kreirao je i svoj instagram nalog na kojem dijeli svoje prelijepe crteže.

– Nevjerovatno je važno prihvatiti sve dječije talente, ambicije, ciljeve, snove i želje koje mogu imati, čak i ako ti talenti ne odgovaraju vašoj viziji njihove budućnosti, istakao je otac dječaka, za boredpanda.com.

  • Crteži mališana prikazuju tehniku poznatu kao ‘Doodling’.

    Doodling predstavlja zanimljiv načini crtanja slobodnom rukom, a koji pomaže da se opustite, pokažete kreativne sposobnosti, da dobijete unutrašnju energiju. Također, doodling je jedinstven po tome što nema dobnu granicu, tako da mogu crtati i djeca, i odrasli, prenosi Tuzlasnki.ba.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,