Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zbog straha od korona virusa: Od glave do pete u najlonu tokom leta avionom

Preuzmite sliku

Muškarac koji se ukrcao na avionski let iz australskog Sydneya do otoka Hamilton nedaleko od obale Australije izazvao je čuđenje među ostalim putnicima.

On i njegov pratitelj izgledali su kao da ih to sve ne dira, mirno sjedeći u svojim sjedalima omotani u plastični najlon, ispod kojeg su se vidjele maske na licima te rukavice, piše Daily Mail.

Ponašanje putnika samo je još jedan dokaz rasta panike oko zaraze, a dosad je zabilježeno 15 potvrđenih pacijenata s koronom u Australiji. Svi slučajevi su u direktnoj ili nedirektnom povezanosti s kineskim gradom Wuhanom, mjestom gdje se dogodio i prvi slučaj bolesti, prenosi Tuzlanski.ba.

Pet zaraženih nalazi se u Queenslandu, odakle je i spomenuti let krenuo. Prizor muškaraca u najlonu zabilježila je korisnica Twittera Alyss423 uz riječi ‘Trenutno sa mnom u avionu. Kad si u velikom strahu od korona virusa’

Poput mnogih zemalja, Australija je zabranila ulazak posjetiteljima koji su bili u kontinentalnoj Kini u posljednjih 14 dana, bez obzira na nacionalnost.

Australskim državljanima dopušteno je ulazak u zemlju, ali moraju ući u 14-dnevnu karantenu ako su nedavno bili u Kini.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,