Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zbog ljubavi mladić se prerušio u svoju djevojku kako bi polagao ispit umjesto nje

Preuzmite sliku

Mladi Afrikanac nedavno je uhapšen nakon što se prerušio u djevojku, predstavio imenom svoje devojke i pokušao da položi maturski ispit umjesto nje.

Khadim Mboup (22), student iz Senegala tri dana je uspješno varao komisiju u ispitnom centru za polaganje mature radi upisa na fakultete. Mboup je nosio periku, djelimično prekrivenu tradicionalnim šalom, minđuše, haljinu, pa čak i šminku, kako bi komisija povjerovala da je riječ o 19- godišnjoj djevojci.

Taman kada je izgledalo da je plan dvoje zaljubljenih uspio, jedan od članova komisije je 31. jula primijetio nešto čudno u vezi sa Khadimom i otkriven je njegov pravi identitet.

Nakon otkrivanja prevare, pozvao je policiju i Mboup je uhapšen, zatim je odveo policajce do svoje djevojke, koja ga je mirno čekala u iznajmljenoj sobi hotela i oboma su stavljene lisice na ruke. Mboup je priznao zločin, ali je tvrdio da je varao isključivo iz ljubavi prema djevojci.

“Sve sam uradio iz ljubavi, jer je moja djevojka imala ozbiljnih poteškoća u polaganju engleskog jezika”, izjavio je student, ali to nije uspjelo da pokoleba policajce.

Gonga i on optuženi su za prevaru i sada rizikuju da im se zabrani polaganje ispita na bilo kojem nacionalnom fakultetu u trajanju od najviše pet godina. Međutim, biće uskraćeni i za polaganje ispita na visokoškolskim ustanovama, kažnjeni novčanom kaznom, moguće i kaznom zatvora u trajanju od jedne do pet godina. (blic.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,