Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zatrudnjela sa samo 14 godina, a na maturalnu je večer kao pratnju dovela sina

Preuzmite sliku

Britanka Ashleigh Hazelton  zatrudnjela je sa samo 14 godina, no svima koji su je u to vrijeme kritizirali i govorili joj da neće biti dobra mama ni završiti školu dokazala je da su bili u krivu.

Mlada se majka naime samo nekoliko sedmica nakon poroda vratila se u školu dovršiti svoje obaveze i položiti maturu; a nedavno je na maturalnu večer kao pratnju povela svog ‘najdražeg muškarca’, jednogodišnjeg sina Lorenza.

Njezina je mama Haley Tricker tako snimila trenutak kad su se Ashleigh i maleni Lorenzo u limuzini zaustavili na maturalnoj večeri u, a njene kolege podivljali; što je u međuvremenu postalo viralno,  prenosi The Sun.

“Izašla sam iz auta i svi su potrčali prema nama, skandirali moje ime i okupili se oko nas. Osjećala sam da me svi podržavaju” ispričala je Ashleigh.

@ashleighhazelton6♬ original sound – Angel

“Ne mogu ni opisati koliko sam ponosna na nju” kaže njena mama. “Da, rodila je s 15 godina, ali se i vratila u školu i napravila sve što je trebala premda joj j prošlo samo šest sedmica od poroda. Položila je s najboljim ocjenama, što je nevjerovatno. Nastavila je s učenjem, a onda se vratila kući i izvrsno prihvatila ulogu majke!”

Maturalna je večer, kaže mama, bila emotivna za cijelu porodicu, no sretna je što vidi da mladu majku svi podržavaju.

“Bilo je sjajno vidjeti reakciju druge djece koja znaju da joj nije bilo lako, a i učitelji su nevjerovatni”, rekla je i dodala da je Lorenzo tu večer dobio puno pažnje. Video je, kaže, snimila za svoju mamu, baku od Ashleigh koja živi na Novom Zelandu pa ne viđa praunuka i unuku koja je ovih dana upravo predala papire za upis na fakultet.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,