Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zarađuje, a ne izlazi iz kuće: Sa 84 godine oduševljava svijet online kuhanjem

Preuzmite sliku

Prije korona virusa Nonna Nerina iz predgrađa Rima držala je kurseve izrade domaće tjestenine turistima koji su iz Italije kući htjeli ponijeti nova znanja i neizbrisive uspomene.

Kako bi nastavila činiti ono što zna najbolje, Nerina je nastavila kuhati, a nove učenike za svoje radionice pronalazi na internetu. Svoje porodične recepte prenosi na predavanjima koja se odvijaju uživo, a njezini fettuccini i cannelloni obilaze svijet okusima i mirisima.

  • Bakinoj popularnosti pridonose i objave iz stranih medija zahvaljujući kojima sve više zaljubljenika u italijansku kuhinju traži svoje mjesto na njezinim radionicama koje se mogu pratiti tokom subote i nedjelje, a traju dva sata. Prije tečaja svaki polaznik dobijaa popis namirnica za kupovinu, a kako kaže Nerina, većinu sastojaka imamo kod kuće.

    Pri tome joj pomaže praunuka Chiara, koja također neumorno prenosi bakino znanje na vlastitim online radionicama srijedom, četvrtkom i petkom. Satovi se naplaćuju, a mjesta koja su ograničena rezervisana su sedmicama unaprijed. (punkufer.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje