Nedjelja, 17. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zanimljiv test sa bojama koji otrikva kako se osjećate

Preuzmite sliku

Nije slučajno da se okružujemo određenim bojama odjeće, interijera itd. Boje koje odaberemo izravno su povezane s našom psihom.

U ovoj sferi psihologije provedeno je mnoštvo istraživanja, a „Lüscherov test boja“ izvrstan je način da se pomogne saznati raspoloženje, namjere i stanje osobe. Napravite  pojednostavljeni test boja kako bi saznali šta tačno trebate kako bi postali još sretniji. Sve što trebate napraviti kako bi se testirali jest da odaberete koju bi boju/dugme pritisnuli kako bi napravili pozitivan preokret u svom životu.

 • Crvena

  Ako odaberete crvenu boju, to znači da ste osoba koja je spremna i željna dati mnoge stvari ovom svijetu. To znači da želite da vas se čuje, primijeti i prepozna. Želite dati sve od sebe u bilo kojem aspektu života (na poslu i u osobnom životu) postajući najbolji zaposlenik, partner itd.

  Žuta

  Vaš stav prema životu prilično je optimističan, asertivan i pozitivan. Rizik je nešto čega se ne bojite, ali istovremeno uspijevate ostati razumna i racionalna osoba. Jako ste dobro svjesni svojih mogućnosti i spremni ste ih iskoristiti u potpunosti.

  Narandžasta

  Možete uživati u malim uspjesima. Vašanajbolja motivacija je razumijevanje da velike stvari počinju malim koracima. Zato se uvijek koncentrišite na detalje i nemojte propustiti priliku da ih poboljšate.

  Zelena

  Odabir zelene tipke označava vašu  trajnu borbu između toga da budete istovremeno slobodni i sigurni. Uvijek se trudite biti uravnotežena i smireni što vas čini dobrim prijateljem. Međutim, morate imati na umu jednu stvar: u potrazi za ravnotežom možete zaboraviti na stvari koje su ti zaista bitne.

  Roza

  Razdoblje koje trenutno proživljavate puno je dobrih i ugodnih stvari i svjesni ste toga. Dobra vijest je da stvari koje dolaze ne uzimate zdravo za gotovo i uživate u svakom trenutku, živeći svoj život punim plućima. Jedino čega bi se trebali sjetiti jest da držite obje noge na zemlji, jer bi u protivnom moglo postati prebolno spustiti se kasnije.

  Ljubičasta

  Odabir ljubičaste tipke znači da ste postigli onaj život o kojem ste sanjali. Sada imate dovoljno samopouzdanja, samopoštovanja i vjere u sebe kako bi slijedila sve ciljeve i želje koje si toliko dugo držala u sebi. Znaš šta zavrjeđujete i koristite znanje za vlastiti profit, premda ste vrlo osjetljiva osoba.

  Plava

  Odabir ove boje znači da težite ravnoteži. Cijenite koncept življenja u ravnoteži i znate koliko je važan u postizanju ciljeva. Dobro znate da je nemoguće postići vječnu ravnotežu, ali dajete sve od sebe da budeš staložena u svom životu i u životu svojih najmilijih.

  Siva

  Bez obzira odaberete li svijetliju ili tamniju sivu boju, racionalnost je vaše drugo ime. Držite obje noge na zemlji i bistre ste glave. Ove te značajke možda čine hladnom i dalekom, ali oni koji te istinski poznaju, znaju koliko si osjetljiva i jednostavna. (Miss7.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,