Četvrtak, 18. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Zabrana koju niko ne poštuje: Opasna atrakcija na “otoku ljubavi”

Preuzmite sliku

Skok s jedinstvene litice na Cipru test je hrabrosti za mnoge posjetitelje koji dolaze po svoju porciju adrenalina…

Nakon Sicilije i Sardinije treći po veličini otok na Mediteranu, prema mitologiji je rodno je mjesto Afrodite, grčke božice ljubavi i ljepote. Taj „otok ljubavi“ na kojem ljeto traje većinu godine, obiluje prirodnim ljepotama, a jedna od mnogih nalazi se na jugoistočnoj obali, piše punkufer.hr.

Morskim špiljama na Cipru koje fasciniraju oblicima i bojama mnogi se dolaze diviti, uživati u zalasku sunca, a hrabri se oglušuju na zabrane i skaču u veliko plavetnilo s visine od oko 10 metara.

 • Skokovi u vodu su opasni, a upozorenja i brojevi telefona za hitne slučajeve stoje po cijelom području kako bi se spriječile nezgode i nesreće koje ondje nisu rijetke. Skok s krivog mjesta može biti koban, a oni koji ne primijete plimu ili valove mogu ostati zarobljeni u pećinama. Litice su popularna destinacija mladih turista koji ondje dolaze testirati hrabrost, a nezgode i nesreće nisu rijetkost.

  Nedostupne i zaštićene špilje dom su zaštićenoj sredozemnoj medvjedici, jednoj od najugroženijih vrsta sisavaca na svijetu, koja ondje pristiže donijeti na svijet svoju mladunčad.

  Morske špilje obavezna su stanica do nacionalnog parka Cape Greco, koji se istražuje pješice, na dva točka ili terencem. Kako izgledaju skokovi u vodu s litice, provjerite u videu. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,