Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Za one sa dubljim džepom: Plutajući doručak hit na Instagramu

Preuzmite sliku

Ako pratite luksuzne hotele i popularne travel blogere na društvenim mrežama, zasigurno ste već vidjeli na hiljade fotografija plutajućeg doručka.

Riječ je o posebnoj usluzi skupih hotela koja uključuje posluživanje kafe, tosta, voća i drugih jela tipičnih za doručak na bazenu ili u hidromasažnoj kadi, umjesto u hotelskoj sobi. Hrana je obično stavljena na velike tanjire i u pletene korpe i ukrašena egzotičnim cvijećem i drugim detaljima.

Plutajući doručak popularan je u Aziji, a posebno u privatnim vilama na Tajlandu, Fidžiju i na Maldivima. Svi se slažu da trend posluživanja doručka na taj način potiče s Balija, ali nije poznato koji je rizort to učinio prvi.

 • Plutajući doručak postao je posebno tražena usluga u pandemiji koronavirusa jer su gosti hotela izbjegavali da doručkuju u zajedničkim zatvorenim prostorijama.

  Turistički stručnjaci slažu se da je plutajući doručak dobra ideja samo u teoriji. U praksi ljudi naruče doručak u određeno vrijeme, pa prespavaju, a hrana ostane na otvorenom predugo i više nije optimalna za konzumaciju.

  Uprkos tome plutajući doručak je veliki hit na Instagramu. Kako i ne bi kada je kontrast između plave vode, ukusne hrane i egzotičnog cvijeća savršena scena za snimanje fotografija.

   

  Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

   

  Objavu dijeli Travel | Adventure | Luxury (@thetravellionaire)

  Fotografije plutajućih doručaka na Instagramu pokazale su se odličnim marketinškim oružjem za privlačenje novih gostiju, pa su neki azijski hoteli počeli da šire svoju ponudu i na plutajuće večere uz obavezno posmatranje zalaska sunca iz bazena.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,