Četvrtak, 12. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Za ne povjerovati: Provalio u kuću i probudio vlasnike da ih pita koja je šifra za Wi-Fi

Pretpostavka je da provalnici svoj “posao” uvijek žele obaviti u potpunoj tišini i što brže te kako ne žele ostaviti nikakve tragove s kojima bi ih se moglo povezati.

U slučaju provale u kuće u kojima se u tom trenutku nalaze stanari, zadnja stvar koju provalnici žele jest privući njihovu pažnju ili ih probuditi ako spavaju. A upravo je to napravio jedan 17-godišnji provalnik iz Paolo Alta u SAD-u, a razlog buđenja stanara kuće koju je došao opljačkati nevjerovatan je – ponestalo mu je interneta pa je muškarca i ženu probudio i od njih zatražio šifru za Wi-Fi.

Iako u šoku, muškarac u šezdesetim godinama ostao je pribran te ne samo da mladom maskiranom razbojniku nije dao šifru za pristup internetu, već ga je udario i istjerao iz kuće, nakon čega je nazvao policiju. Mladić je ubrzo uhapšen, a prema policijskom izvještaju, i večer prije toga primijetio ga je jedan od komšija u istoj ulici kako se šulja oko njegove kuće – mladić je i njega upitao šifru za Wi-Fi, naravno, nije ju dobio, no zato je iz dvorišta te kuće ukrao bicikl, prenosi Dnevnik.hr.

Zbog svega što je napravio tokom te dvije večeri prijeti mu kazna zbog provale, krađe bicikla te zbog lažnog predstavljanja jer se prilikom hapšenja lažno predstavio, tj. policiji nije htio otkriti svoj pravi identitet. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,