Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Za glavice pune pitanja: Besplatna slikovnica koja djeci objašnjava sve o koronavirusu

Preuzmite sliku

Slikovnica “Šta je to koronavirus?” na jednostavan i djeci razumljiv način predstavlja ključne činjenice o virusu COVID-19 i važnosti lične higijene.

Djeci je vrlo apstraktna cijela ta priča oko virusa te smo željeli slikovnim prikazom, kratkim tekstovima i zanimljivim savjetima približiti svoj djeci sve o trenutnoj situaciji. Slikovnica je objavljena prošle sedmice te su do sada naišli na brojne pozitivne reakcije roditelja i stručnjaka, ističe Martina Jurilj, na čijoj se stranici Mali Vrtuljak slikovnica “Što je to koronavirus?” može besplatno skinuti.

U ovoj edukativnoj slikovnici djeci su objašnjeni simptomi virusa, kako se on ponaša, zašto je važno da čuvaju svoje bake i djedove, kako se mogu zaštiti od koronavirusa, a u slikovnici je i pjesmica koju mogu pjevati dok peru ruke dvadeset sekundi. Djeca u slikovnici mogu i nacrtati kako se osjećaju kada čuju da roditelji i ostali odrasli spominju ovaj virus.

  • Na stranici Mali Vrtuljak nalaze se i drugi besplatni materijali za individualni rad s djecom kod kuće.

    U ovo vrijeme izolacije pojačali smo svoje aktivnosti na zadovoljstvo roditelja, kaže Martina Jurilj, edukacijska rehabilitatorica koja se bavi savjetovanjem i edukacijom roditelja i djece s teškoćama u razvoju. (zadovoljna.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,