Ponedjeljak, 18. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vrtoglava cifra: Dom ruskog milijardera u Izraelu prodaje se za skoro 200 miliona eura

Preuzmite sliku

Ruski bogataš Valery Korgan vlasnik je moskovske zračne luke, a njegovu vilu u Izraelu inspirisala je barokna i rokoko arihtektura te je postigao nevjerovatan iznos

Luksuznu vilu nalik palači u Izraelu Sotheby's je stavio na prodaju za skoro 200 miliona eura, odnosno za četvrt milijarde dolara. Zapanjujuća rezidencija smještena je u utočištu bogatih i slavnih u Izraelu. Bogatstvo Valeryja Kogana procjenjuju na više milijardi dolara, a novac je zaradio kao suvlasnik moskovske zračne luke Domodedovo, piše Daily Mail.

Njegova raskošna rezidencija u obalnom gradu Caesarea koji ima zadivljujući pogled na Sredozemno more pojavila se na tržištu s početnom cijenom od 258.318.757 američkih dolara.

 • Ogromna vila čiji su arhitekti bili nadahnuti baroknim i rokoko stilom ima mramorne podove te prostran unutrašnji prostor od 69.000 kvadratnih metara. Uprkos tome, ima samo četiri spavaće sobe.

  Na ulazu je impresivna dvorana od 2475 kvadratnih metara okrunjena kristalnim lusterima i mramornim stubovima.

  U prizemlju na 2152 kvadratna metra je dnevni boravak, blagovaonica, odvojena soba za objedovanje, potpuno opremljena kuhinja te biblioteka.

 • Veličanstveno stubište vodi na gornji sprat. Imanje ima samo četiri spavaće sobe uprkos svojoj veličini, a to su tri manje spavaće sobe te veliki glavni apartman s dvije kupaonice, dva garderobna ormara i dvije garderobe te radna soba na spratu.

  Sadrži brojne luksuzne sadržaje, uključujući privatni spa s teretanom, zatvorenim bazenom i saunama. Kogan nikad nije dao intervju tokom svoje karijere, a zemljište za vilu kupio je 2013. godine. Navodno je uložio više od 82 miliona eura u izgradnju ovog najluksuznijeg imanja u Izraelu.

 • Vanjski prostor vile su uređeni vrtovi, dvije fontane s rimskim skulpturama i monumentalnim stubovima. Prostrani vanjski bazen ima ugrađeni stereo sistem i veliki vanjski TV zaslon.

  Vila ima i vinsku sobu, sobu za biljar te veliku smočnicu. Privatni lift namijenjen je stanarima i gostima rezidencije koji za zabavu mogu koristiti zatvorenu kino dvoranu, a radi uštede energije vila ima posebne ekološke sisteme. Stanarima nudi potpunu sigurnost i privatnost.

 • Za poređenje, megarezidencija St. John's Wood u Londonu bila je najskuplja nekretnina ove godine, a prostire se na 25.000 kvadratnih metara te nudi bazen dug 14 metara i čak 10 kupaonica.

 • Sagradio ju je grčki poduzetnik George Dragoumanos, a nudi je i za najam za iznos od 173 hiljade eura na mjesec.

  Uskoro se očekuje i prodaja vile bivšeg filmskog producenta Nile Niamija koja se nalazi u Los Angelesu u poznatoj četvrti Bel Air, a sadrži noćni klub, salon za ljepotu i 20 spavaćih soba s nevjerovatnim pogledom na L.A. i Pacifik.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje