Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlasnik čak 47 restorana širom svijeta pokazao kako pravilno jesti Sushi

Preuzmite sliku

Ukusi su različiti, svako voli da jede raznoliku hranu i to ne uvijek na isti način.

Nećemo ulaziti u to kako jedete picu, pomfrit ili sladoled, niti koji vam je omiljeni začin. Ovoga puta bavimo se temom Sushija, tačnije načinom na koji se ova vrsta hrane jede.

Japanski kuhar Nobu Matsuhisa je ukratko objasnio kako se konzumira sirova riba i to na način koji je u skladu sa prirodnim aromama sastojaka sušija. To možete pogledati u narednom videu, a ako sumnjate u stručnost, imajte u vidu da je on vlasnik čak 47 restorana širom svijeta.

On, između ostalog, kaže da vam ne treba dodatni vasabi sos, već da on treba u startu da bude između ribe i pirinča. Postoje tri tradicionalne varijante sushija, a to su: sašimi, nigiri i razne rolnice. Sushi se može jesti rukama ili štapićima, izbor je vaš, a možete i uzeti ribu, umočiti je u soja sos i potom dodati vasabi u sredinu. Jedan od uvijek dobrodošlih začina je đumbir, a količina soja sosa varira od vrste sušija. Sve vrste treba pojesti u jednom zalogaju. (Citymagazine)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,