Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vjerni pas čuva vlasnikov grob već šest godina (FOTO)

vjerni-pas
Preuzmite sliku

Njemački ovčar nazvan Captain je pobjegao od kuće nakon smrti svog vlasnika Argentinca Miguela Guzmana 2006. godine. Kada je sedmicu dana kasnije Miguelova porodica došla da posjeti njegov grob, našli su psa kako sjedi pored i zavija.

\"vjerni-pas\"

Od tada pas ne napušta groblje u gradu Villa Carlos Paz, u centralnoj Argentini.

Miguel Guzman je psa kupio kao poklon za 13. rođendan svog sina Damiana 2005. godine. U martu 2006. godine Miguel je iznenada preminuo, a kada se porodica vratila kući sa sahrane, Captain je nestao, prenosi Daily Mail.

\"vjerni-pas2\"

\”Tražili smo ga, ali ga nismo mogli naći. Mislili smo da je pobjegao i uginuo. Kada smo naredne sedmice otišli na groblje pronašli smo ga pored groba mog muža. Dotrčao je do nas i počeo da zavija. Činio se tako tužan. Mi ga nikada nismo vodili na to groblje pa nikome nije jasno kako je pronašao grob. On jednostavno ne želi da ostavi Miguela samog\”, rekla je Veronica Guzman.

\"vjerni-pas3\"

\”Samo se pojavio jednog dana. Tumarao je grobljem, a onda se umirio pored jednog groba. Nikada ne napušta groblje. Tačno u šest sati navečer on legne na taj grob i ne ustaje do jutra. Radnici groblja ga vole i hrane\”, rekao je Hector Baccega, šef groblja.

Klix.ba / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: