Četvrtak, 30. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Vjenčani prsten izgubila prije 13 godina, našla ga na mrkvi (VIDEO)

Preuzmite sliku

Kada je prije 13 godina Mary Grams izgubila zaručnički prsten dok je radila u vrtu mislila je da ga više nikada neće vidjeti.

Ova 84-godišnjakinja iz Alberte u Kanadi toliko se zabrinula što će joj suprug reći kada sazna da je izgubila prsten da je otišla i kupila drugi, potpuno isti, a suprugu to nije rekla. Svoju tajnu nije rekla nikome osim sinu, piše Večernji list.

Prsten je od supruga dobila 1951. godine, godinu dana prije nego su se vjenčali pa joj je mnogo značio.

Zbog toga se Mary toliko i razveselila kada je ove sedmice ponovno ugledala prsten koji je izgubila još 2004. godine.

Nju je, naime, nazvala snaha i pitala je li ikada izgubila zaručnički prsten.

Mary joj je iskreno priznala da jeste, ali snaha joj je onda otkrila nešto što nije očekivala. Sinova supruga Colleen Daley radila je u istom vrtu gdje je njezina svekrva izgubila prsten kada je iščupala jednu mrkvu. Ono što je vidjela na mrkvi, šokiralo ju je.

Oko mrkve, doslovno urezan u nju, nalazio se prsten koji je Mary izgubila.

“Kada sam pronašla prsten znala sam da pripada ili baki ili mojoj svekrvi jer nijedna druga žena nije živjela na toj farmi. Pitala sam supruga prepoznaje li prsten i on je odmah rekao da te mi ispričao kako mu je majka izgubila prsten prije dosta godina dok je radila u vrtu. A ja sam ga sada pronašla oko mrkve. Nikad nisam vidjela nešto takvo” ispričala je Colleen koja je odmah nazvala svekrvu i ugodno je iznenadila.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje