Subota, 26. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Vjenčali se i završili u zatvoru isti dan zbog kršenja karantene

Preuzmite sliku

Novopečeni mladenci su tek izrekli svoje zavjete nakon što je naoružana policija upala na ceremoniju koja se održala u nedjelju pred 53 gostiju u Južnoj Africi, zbog kršenja pravila o karanteni

Par iz Južnoafričke Republike se uspio vjenčati i završiti u zatvoru istog dana nakon što je policija upala na njihovo vjenčanje zbog kršenja pravila o karanteni tokom pandemije koronavirusa, a prijavio ih je zabrinuti građanin. Neimenovani par je taman izrekao svoje ‘uzimam’ kada je naoružana policija ušla na ceremoniju koja se odvijala pred 53 gostiju. To dokazuju i snimci koje prikazuju kako je naoružana policija upala na vjenčanje i odvodila goste s istoga, piše 24sata.

 • Mladoženju i mladu zatim su odveli u stražnji dio policijskog kombija, a policajci su napustili vjenčanje s pištoljima i maskama za lice. Svi gosti svadbe su također bili uhapšeni, zajedno sa svećenikom, i privedeni u policijsku stanicu u nedjelju, 5. aprila.

  – Policija i vojnici bili su naoružani do zuba i upadali su u šator u kojem se odvijalo vjenčanje i uhapsili sve – ispričao je jedan gost s vjenčanja. Policija je izvijestila kako će par provesti medeni mjesec pod strogim uslovima kaucije.

  Još jedan par je također uhapšen zbog kršenja pravila o karanteni, nakon što se vjenčao u Nkandli 28. marta. Jabulani Zulu (48) i njegova supruga Nomthandazo (38) uhapšeni su, ali pušteni uz kauciju od 55 dolara.

  Južna Afrika trenutno ima zabilježeno 17 slučajeva smrti od korone virusa, a zaraženo je 1749 osoba. Vjenčanja su potaknula gradonačelnika Nkandle Thamija Ntulija da podsjeti ljude na važnost ostanka u kući.

  – Ljudi bi trebali znati da se nacionalna karantena nije proglasila samo za određene ljude, već za sve nas. Cilj koji stoji iza nje je zaustaviti širenje koronavirusa – izjavio je gradonačelnik Ntuli i dodao da mu je cilj spasiti živote i da treba dati podršku vladi bez obzira na političke razlike.

  – To nema nikakve veze s politikom, pa pozivam sve da slijede sve upute i ostanu kod kuće tokom karantina – zaključio je, piše Mirror.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje