Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Više mobitela, veće cijene hotela

Preuzmite sliku

Mobiteli su obično posljednja stvar u koju pogledamo prije spavanja. No možete li zaspati znajući da ga uopšte niste provjerili?

Pitanje je to koje ovih dana pokušava odgovoriti Hotel Bellora u Göteborgu (Švedska) nudeći uslugu “The Check Out Suite”. Naime, hotel želi potaknuti provođenje kvalitetnog vremena s voljenim osobama, kao i stvarno doživljavanje svijeta oko sebe, umjesto buljenja u ekran, piše The Jakarta Post.

Soba u hotelu koristi pametnu lampu za mjerenje vremena koje provodite na društvenim mrežama, što će kasnije odrediti koliko ćete platiti za sobu. Što više koristite društvene mreže, to je viša i cijena samog noćenja.

Gosti mogu povezati svoje telefone sa svjetiljkom koristeći bežični pristup internetu, a odatle svjetiljka mjeri provedeno vrijeme na internetu. Preporučuje se do 30 minuta “virtualnog života”, a ako se društvene mreže koriste duže od toga, sijalica počinje svijetliti crveno, što znači da će gosti morati platiti punu cijenu sobe. Ukoliko uopšte ne koristite mobitel, neće vam biti naplaćeno ništa. (Večernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,