Nedjelja, 17. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Vibratorom pomaže bebi da lakše diše i manje kašlje

Preuzmite sliku

Ovu metodu koristi svaki put kada joj dijete ima problema sa kašljem i otežanim disanjem. Naime, para i vibracije na području prsnog koša mogu pomoći u otpuštanju sluzi.

Jedni su se zgrozili, drugi se dive ideji majke koja je na Facebook grupi ‘Melons and Cuties’ objavila fotografiju na kojoj drži bebu u kupaonici prepunoj pare, a na leđa joj je prislonila vibrator. Cilj joj je bio ublažiti djevojčici simptome kašlja te joj pomoći da lakše diše – i tvrdi da pomaže, da se malena osjeća bolje.

 • – Upotrijebila ga je na bebinim leđima dok sjedi u kupaonici punoj pare. Genijalno! Imajte na umu da mnoge bolnice i respiratorni terapeuti sličnu metodu koriste u tretmanima u bolničkim uslovima. To je uobičajena praksa – stoji uz spomenutu fotografiju.

  Mnogi roditelji krenuli su komentarisati fotografiju.

  – Dijete mi kašlje četiri sedmice i probali smo sve. Ima respiratorni sincicijski virus. Idem odmah kupiti jedan kako zaista pomaže – napisala je jedna majka.

  – Tako nam i respiratorni terapeuti kažu, da nježne vibracije pomažu u otpuštanju sluzi i lakšem iskašljavanju. A to ipak može spriječiti upalu pluća i nastanak drugih problema – prokomentarisano je.

  – Upravo sam kupila tri!!! Nemojte to smatrati čudnim samo zato što nemam djecu – našalila se jedna žena.

  – Hvala svima koji su pokazali podršku! Lijepo je vidjeti kako se majke snalaze i koriste lako dostupne stvari kako bi pomogle svojoj djeci, i nije im neugodno zbog toga. Iako, danima smo se smijali zbog toga – napisao je administrator grupe ‘Melons and Cuties‘. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,