Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Veličanstveni grad u kojem je alkohol jeftiniji od vode, u spa centru ‘golotinja’ obavezna

Preuzmite sliku

Razmišljate li o putovanju u Južnu Koreju, ovaj članak bi trebao učvrstiti vašu želju i navesti vas da kupite avionsku kartu.

Prije kupnje pričekajte još malo da se situacija u svijetu stabilizira, a u međuvremenu uživajte čitajući ovaj članak i razmišljajući o nezaboravnom putovanju u Seoul.

Gotovo sve je otvoreno 0-24

U ovom gradu nikad neće biti dosadno. Zašto? Jer gotovo sve što možete zamislitit za posjetitelje je otvoreno 0-24. Pritom mislimo na restorane, kafiće, barove, spa i wellness centre pa čak i shopping centre. Dakle, brige i razmišljanja o vremenu tamo nema.

 • Probat ćete sannakji – živu hobotnicu

  Pitate se o čemu se radi? Nije za one gadljive i slabog želuca. Sannakji je sashimi hobotnica koja se jede u ni više ni manje nego sirovoj varijanti. Da bi priča bila još bolja, hobotnica koju ćete kušati je živa. Servirat će vam krakove na kojima će se pipci i dalje micati, a oni koji vole ovako bizarne stvari neka se zapute na tržnicu Noryangjin Fish Market.

  U restoranima vam nikad neće biti hladno

  Restorani u Seoulu poznati su po tome što ćete jesti sa stolova koji su izrazito niski, ali za to postoji opravdan razlog. Nećete dobiti čak niti stolac već ćete trebati sjesti na pod. Razlog tome je što se u tradicionalnim restoranima još uvijek njeguje tradicija grijanja podova da bi vam uvijek bilo toplo.

 • Neka alkoholna pića jeftinija su od vode

  Stanovnici Seoula izrazito vole alkoholno piće koje se naziva Soju. Piće je neutralnog okusa i podsjeća na vodku, ali neće vas tako jako udariti jer ima puno manje alkohola. Iako, možete pronaći u varijantama od 16 pa sve do 58% alkohola, a zanimljivo je što je ovo piće u Seoulu jeftinije od vode.

  Ovdje je spa next level doživljaj

  Kao što smo već prethodno napisali, spa centri su većinom otvoreni 0-24 sata. Stoga ako vam se ne spava noću ili ako ne znate što bi danju, posjetite jimjilbang, tradicionalni spa centar u kojem ulazak osobama različitih spolova nije dozvoljen.

 • Dakle, žene i muškarci uživaju zasebno, a na raspolaganju su vam različite vrste bazena, masaže, saune ali i zajedničke spavaće sobe. Međutim pazite, golotinja je obavezna. Dakle nema kupaćih kostima i peškira.

  Ovo su samo neki od razloga zašto bi trebali posjetiti Seoul. Neki su u neku ruku čudni, ali ipak to su čari putovanja i istaživanja. (punkufer.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,