Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Već je među najboljima u nogometu, a rođen je bez oba stopala

images965588 8
Preuzmite sliku

Gabriel Muniz ima 11 godina, ide u školu, nije baš neki ljubitelj domaćih zadataka i sve bi dao za partiju nogometa sa svojim vršnjacima. Po svemu, on je tipičan dječak iz Brazila.

\"images96558811-godišnji Gabriel Muniz baš poput svakog vršnjaka mrzi domaće zadaće i sanja o tome kako će jednog dana postati nogometna zvijezda. Iako već slovi za jednog od najboljih nogometaša u svojoj školi, on nije posve običan igrač, Gabrijel je rođen bez oba stopala. Njegova majka Sandra, kaže kako unatoč invalidnosti njezin sin oduvijek vodi normalan život. Svakog dana sa starijim bratom do škole putuje biciklom.

\”Počeo je hodati prije prvog rođendana. Sa strahom smo ga pratili, da ga uhvatimo kad padne, ali on nije padao\” kazala je Sandra Muniz, Gabrielova majka.

Prošle je godine dobio proteze, koje koristi samo kad pada kiša. Odrastao je u siromaštvu, krevet dijeli sa starijim bratom, a majka mu nije mogla priuštiti specijalne terapije, no ovaj se 11-godišnjak za sve izazove u životu pripremio sam.

\”Invalidnost je nešto što postoji samo u našim glavama, a Gabriel je to dokazao. Nadamo se da će njegov primjer utjecati na neke promjene\”, kazao je Jose Lopes, školski trener.

\”Spretan je, neustrašivo juri za loptom, odličan je organizator igre i ima jako dobra dodavanja\”, kazao je Gabrielov prijatelj Lucas Santos.

A za Gabriela su promjene počele, nakon što je njegova priča objavljena u najpopularnijoj brazilskoj sportskoj emisiji. Uslijedio je poziv u Barcelonin kamp organiziran u Brazilu. Ono što je pokazao na terenu impresionirao je voditelje kampa i Gabriel je pozvan u Barcelonu.

\”Kada je došao u kamp nitko nije vjerovao u njega. No, pokazao je svima da na terenu može ići rame uz rame bilo kojem dječaku i to mu je donijelo poziv u Barcelonu i ostvarenje sna, upoznat će svog idola Messija\”, kaže Lopes.

\”Već je i sam put u Barcelonu ostvarenje njegova sna, a u njegovoj zamišljenoj momčadi našlo se mjesta za velik dio igrača Barcelone. \'Ja, Messi, Daniel Alves, Villa, Iniesta, Xavi, Victor Valdes, Adriano, Puyol, Piquet, Masquerano i Sanchez\”, kaže Gabrijel. Ovaj 11-godišnjak iz Barcelone vratit će se s još jednom nagradom: Messijevim autogramom koji će spremiti odmah uz svoje medalje.

Tuzlanski.ba / Dnevnik.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: