Nedjelja, 29. Marta 2020.
Tuzlanski.ba logo

Koronavirus u BiH

ZARAŽENI

323

OPORAVLJENI

8

UMRLI

6
Preuzmite sliku

Uz pomoć 11 automobila tati u svemir poslala poruku (VIDEO)

Telefonski poziv najčešće je jedini način za komunikaciju između astronauta i njihove djece. Uz pomoć Hyundaia, Stephanie (13) je ocu poslala veliku sliku

Napraviti sliku na Zemlji koja se može lako vidjeti iz svemira i nije najjednostavniji zadatak, osim ako na raspolaganju imate 11 automobila i ogromni komad pustinje kao vaše platno.

Hyundai je snimio dirljivu reklamu u kojoj su iskoristili 11 “genesisa” kako bi usred pustinje napisali poruku 13-godišnje Stephanie iz Houstona za njenog oca na Međunarodnoj svemirskoj stanici, koji inače obožava snimati fotografije Zemlje, piše 24 sata.hr

Kako bi bili sigurni da će vidjeti, sliku su s porukom “Steph te voli” napravili su u pustinji u Nevadi, a morala je biti i prilično velika. Toliko je velika da je ušla i u Guinessovu knjigu rekorda kao najveća slika napravljena tragovima guma. Površina poruke koju je njen otac mogao vidjeti s stanice je 5,5 km2.

Iz Hyundaija nisu otkrili o kojem se astronautu radi, a vjerovatni je razlog i taj što NASA nije baš blagonaklona prema ovakvoj promociji.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje