Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Muškarci iz BiH drugi u Evropi prema veličini spolovila

Preuzmite sliku

Znatiželja oko veličine spolovila nikada ne jenjava, pa sad postoji i web stranica na kojoj se pregledno može provjeriti prosječna veličina penisa u svakoj zemlji na svijetu.

Naime, na stranici allsizesmatter.com objavljena je interaktivna mapa svijeta na kojoj vrlo jednostavno jednim klikom možete provjeriti kolika je prosječna veličina muškog spolovila u svakoj od zemalja svijeta.

Ako ste se ikad pitali kako Bosanci i Hercegovci stoje u usporedbi s muškarcima na drugim dijelovima planeta, sad to vrlo jednostavno možete i provjeriti.

Na karti je potrebno samo pronaći i kliknuti na zemlju koja vas zanima, a prema tim podacima muškarci iz Bosne i Hercegovine prema veličini spolovila su na 25. mjestu s prosjekom od 15.3 centimetra.

Ispred muškaraca iz BiH prema veličini spolovila od europskih država jedino je Holandija čiji je prosjek iznosi 15.4 cm.

  • Međutim, uz podatke iz BiH stoji napomena kako su ih građani prijavljivali sami. Hrvati su zauzeli 34. mjesto s prosjekom od 14.8 centimetara, dok su Srbi jedno mjesto iza Hrvata.

  • Prosjek u Sloveniji, Albaniji i Sjevernoj Makedoniji je 14 centimetara, dok je kod Crnogoraca nešto manji i iznosi 13.6 cm.

    Prvo mjesto na ljestvici drže stanovnici Ekvadora sa 17 centimetara, dok su na posljednjem mjestu stanovnici Laosa i Kambodže sa 10.1 centimetar.

  • Svjetski prosjek je 13.8. centimetara tako da su, po ovim podacima, Bosanci i Hercegovci ipak obdareniji od prosjeka.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,