Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Uskoro ćemo moći slati sličice bradate žene, povrijeđenog srca, lica u oblacima..

Preuzmite sliku

Svake godine se lista emotikona, popularnih smajlića, povećava, a organizacija Unicode Consortium objavila je novi set emotikona koji ćemo koristiti tokom naredne godine.

Tokom godina, broj emotikona koji se odobravaju postao je sve veći. A ove godine odobreno je čak 217 novih emotikona. Iako je ova brojka pozamašna, 210 emotikona zapravo su varijacije već postojećih, a tek ih je sedam potpuno novih.

  • Vatreno srce, povrijeđeno srce, žena sa bradom, muškarac sa bradom, lice koje izdiše, lice u oblacima i lice sa spiralnim očima su najnoviji emotikoni koje ćemo u 2021. godini prvi put moći da koristimo prilikom dopisivanja.

    Sad je na proizvođačima da nove emotikone obrade i uvrste u svoje operativne sisteme i programe, kako bi oni bili dostupni svim korisnicima.

    Ova neprofitna organizacija koja stvara unicode standarde koje koriste sistemi širom svijeta, odobrava novi set emotikona koji tokom sljedećih mjeseci postaje dostupan na kompjuterima i mobilnim uređajima širom svijeta. (direktno.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,