Utorak, 7. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ušao u Guinnessa: Mladi Nijemac (16) ima najveće stopalo na svijetu i nosi cipele broj 57

Preuzmite sliku

Nijemac Lars Motz ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao mladić sa najvećim stopalima na svijetu. Naime, kako piše Bild.de, broj obuće koje nosi ovaj 16-godišnji tinejdžer iz Berlina je 57.

Njegovo lijevo stopalo je dugačko 35,05 cm, dok je desno nešto kraće – 34,98 cm. Sa ovim dimenzijama stopala, Lars je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, u klasi tinejdžera, prenosi Tuzlanski.ba.

Ovaj mladi Nijemac je titulu tinejdžera sa najvećim stopalima preuzeo od Mathu-Andrew Budgea, čije je lijevo stopalo veliko 32,95 cm, a desno deset centimetara manje. Međutim, ovaj Britanac i dalje drži svjetski rekord jer ima najveće tinejdžerske ruke na svijetu.

– Ne možete jednostavno otići do prodavnice obuće u najbližem tržnom centru i kupiti jeftini par. Nažalost, ne mogu kupiti ni skuplji par, jer u njemačkim prodavnicama više nema obuće moje veličine. Širom Evrope se trenutno se nalazim na gornjoj granici (brojeva) slobodne prodaje cipela. Za mene su ostale samo cipele po mjeri, koje su, naravno, veoma, veoma skupe – kazao je Lars.

Larsov otac, Frank, oduvijek je znao da će mu sin imati velika stopala, jer su mu, kada je rođen, stopala bila veličine 9,5 cm.

– Mi kao roditelji također imamo velika stopala, ja nosim broj 50, a moja supruga 43, tako da zbog toga nismo mnogo brinuli kada smo vidjeli da Lars ima tako velika stopala od malena – kazao je njegov otac Frank. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje