Nedjelja, 17. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Upoznajte skijaša Suada koji je nasmijao region: Sve smo snimili spontano (VIDEO)

Preuzmite sliku

Brojni domaći i regionalni portali jučer su objavili video koji prikazuje “nevještog” Suada kako se spušta niz skijašku stazu na Bjelašnici. Ovaj klip je neposredno nakon objavljivanja postao viralni hit, a Klix.ba donosi priču Dine Ramčilovića i Suada Tabakovića, dvojca koji stoji iza nastanka klipa.

Iako u gradskoj jezgri Sarajeva već nekoliko dana nema snijega, duži vremenski period mnogi ljubitelji zimskih sportova na planinama uživaju u skijanju, sankanju i snowboardingu. Osim toga, sve je više i onih koji svoje dogodovštine sa zimovanja odlučuju zabilježiti i kamerom svojih mobitela.

  • Tako je jučer na društvenim mrežama osvanuo kratak videoklip s Bjelašnice u čijem centru su se našli Suad, njegov instruktor skijanja i, ni manje ni više, medo. Naime, u klipu se vidi “nespretni skijaš” Suad kako se spušta niz stazu na Bjelašnici, dok mu instruktor daje upute na koji način se treba kretati i kako treba držati tijelo.

    “Polako, polako. Desna skija, Suade. Desna skija, Suade! Lijeva! Digni glavu, Suade! Digni glavu, ne u basamake! Medo je tamo, medo”, vikao je misteriozni instruktor, a ove riječi samo nekoliko sati po objavljivanju postale su viralni hit širom regije.

    Za portal Klix.ba pozadinu kompletne priče objašnjavaju Dino Ramčilović i Suad Tabaković, autori i učesnici ovog internetskog hita, koji kažu da je video nastao isključivo iz dobre šale za Instagram publiku. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje