Utorak, 25. Juni 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Upoznajte najbrojniju porodicu na svijetu (VIDEO)

Ziona Chana je “najbogatiji čovek na svijetu” – sa 39 žena, 94 djece i 33 unučadi sa kojima živi u četvorospratnoj kući, ovaj Indijac je trenutno glava najveće porodice na svijetu.

Najveća indijska porodica se sastoji od 39 žena, 94 djece, 14 snajki i 33 unučadi, na čelu sa „najbogatijim čovjekom”, Zionom Chanom, u selu Baktvang u indijskoj državi Mizorama, prenosi nationalgeographic.rs.

U četvorospratnoj palati koja ima čak 100 soba, žive četiri generacije, a broj porodice još uvijek nije konačan. Naime, Chana tvrdi nije isključeno još neko proširenje porodice, jer, kako kaže, ne želi da propusti nijednu priliku za brak.

 • Žene dijele spavaonice, a kako bi svaka od njih dobila priliku da noć provede sa svojim suprugom postoji raspored – najmlađe žene su smještene bliže spavaćoj sobi glave porodice, dok su starije smještene nešto dalje u kući.

  “Mi ostajemo uz Zionu jer je on najvažnija osoba u porodici, a osim toga je i najzgodniji muškarac u selu”, objašnjava Rinkmini (35), jedna od Chana žena.

  Sloga, poštovanje i ljubav vladaju u porodici Chana, čija je organizacija nalik na vojnu – žene zajedno pripremaju obroke pod komandom najstarije, Zatiangi. Nahraniti ovako brojnu porodicu nije lako, pa se dnevno sprema oko 70 kilograma mesa i 50 kilograma riže.

  Jedan od Zionovih sinova insistirao je da njegov otac oženi siromašne žene iz svog sela kako bi brinuo o njima. “Osjećam se kao božiji miljenik jer mi je dao toliko djece o kojima se staram”, izjavio je Ziona za Daily Mail.

 • Gospodin Chana je i vođa hrišćanske sekte u okviru koje je dozvoljeno da muškarac ima onoliko žena koliko želi. Tokom jedne godine Ziona je oženio čak deset žena, a naglasio je da zarad proširenja svoje “sekte” namjerava da ode i u Ameriku da bi se oženio ponovo.

  U prošlosti porodice Chana, Zionov djed je takođe imao više žena. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje