Četvrtak, 28. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Upoznajte najbaksuznijeg putnika na svijetu

Preuzmite sliku

Zbog svih nezgoda koje su uspjele da mu se dogode na putovanjima, Britanac Jack Page mogao bi da bude najbaksuzniji putnik na svijetu, piše Daliy Mail.

Ovaj 29-godišnji frilenser iz Northamptona proveo je posljednjih deset godina obilazeći egzotične destinacije, a broj neprijatnih stvari koji mu se dogodio je krajnje fascinantan.

Page je tako uspio da se nasuče sa djevojkom na pusto ostrvo nedaleko od Bornea (varani su im pojeli sve zalihe hrane), da ga napadnu crijevni paraziti na Mount Everestu, da provede 36 sati u pokvarenom vozu u Burmi i da ga zgazi krava na festivalu u Indiji.

“Život mi je na Mount Everestu visio o koncu, s obzirom na to da je infekcija bila teška, da sam reagovao loše na lijekove i da nisam mogao da primim medicinsku pomoć”, objasnio je Page.

“Na Burmi sam doživio još jedan blizak susret sa smrću. Voz je dugo bio zaglavljen u džungli, ljudi su postali nervozni zbog čekanja. Vidio sam kako jedan vojnik prijeti da će da ubije drugog turistu”, dodao je.

Ipak, Jack ne smatra sebe baksuznim.

“Svoja iskustva vidim kao dobre priče koje bih mogao nekome da ispričam”, kaže.

Kada je posjetio Černobil 2015. godine, Page je slučajno naletio na demonstrante.

“Našao sam se usred političkog protesta, gdje je bilo više od 500 policajaca koji su nadgledali zgradu parlamenta i pokušavali da smire gomilu. Demonstranti su gađali zgradu krompirima, a meni je sve bilo užasno smiješno”, rekao je.

“Jedan od policajaca mi je prišao, rekao mi da se udaljim i obrišem sve fotografije. Ali, lako sam se izvukao”, dodao je.

Jack je takođe otkrio da njegova djevojka uvijek kaže da bi trebalo da odu na neku mirnu plažu kako bi izbjegli nevolje.

“Volim da obilazim neobična mjesta – ona koja turisti obično izbjegavaju. Afganistan bi bio idealna sljedeća destinacija, ali sumnjam da će mi porodica dozvoliti da se ukrcam na avion koji leti u tom pravcu”, zaključio je Page. (b92)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,