Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ulaz nije svima dozvoljen! Bazen među oblacima koji je “zapalio” Instagram

Preuzmite sliku

Kupanje u vanjskom bazenu na vrhu platformom spojenih zgrada od 56 spratova pruža spektakularan pogled na grad.

Kupati se u bazenu hotela Marina Bay Sands je neponovljiv doživljaj. Ovaj bazen leži na tri zgrade od 56 spratova koje su platformom dugom 340 metara spojene u jedan zapanjujući komadić osvježenja s pogledom na Singapore.

Bazen se proteže na 150 metara te se smatra jednim od najvećih turističkih atrakcija u ovom dijelu Azije. Ne čudi što svako želi snimiti fotografiju za pamćenje, te je objaviti na svojem Instagram profilu. Dakako, ulaz nije dozvoljen svima već samo gostima hotela.

  • Marina Bay Sands hotel nalazi se u poslovnoj četvrti Singaporea, a noćenje košta oko 1000 KM. To nije nerazumna cijena za najskuplji grad na svijetu s obzirom da soba u “običnom“ singapurskom hotelu od 4 zvjezdice stoji oko 240 KM.

  • Bazen je otvoren od 6 sati ujutro do 21 sat navečer, a nakon check-outa ulaz više nije moguć. Osim kupanja na krovu svijeta, gosti mogu uživati u malim zalogajima, te bogatoj ponudi bezalkoholnih i alkoholnih pića. Kompleks hotela sam je po sebi remek-djelo i prepoznatljivsimbol Singapura, a stajao je vrtoglavih 8 milijardi dolara. (punkufer.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , , ,