Subota, 3. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ukoliko vas zadesi kiša dok ste na ovom italijanskom ostrvu vraćaju vam novac

Preuzmite sliku

Da li vam se nekada desilo da vam vremenske nepogode pokvare godišnji odmor i da vam kiša onemogući da uživate u pijesku i moru? Jedno italijansko ostrvo došlo je na zanimljivu ideju kako da privuče goste uprkos vremenu.

Ostrvo Elba najveće je od svih blizu obala Toskane, a ujedno i treće najveće italijansko ostrvo poslije Sicilije i Sardinije. Veoma je popularno kao destinacija za godišnji odmor zbog prelijepih plaža i okruženja, kao i bogate istorije koja obuhvata priču o progonu Napoleona. Kao i na mnogim drugim mjestima, vremenski uslovi znaju da pokvare odmor gostima i odvrate neke od dolaska, ali nova inicijativa treba da pomogne oko toga.

Kampanja pod nazivom Elba No Rain (Elba bez kiše) važi do kraja maja i obuhvata ponudu po kojoj svako ko dođe na ovo ostrvo i iskusi više od dva sata kiše dnevno, dobija nazad uplaćeni novac. Mnogi vlasnici smještajnih objekata već su se priključili i garantuju povraćaj novca do 31. maja ukoliko između deset ujutru i osam uveče bude više od dva sata kiše. Italija je, kao i mnoge druge evropske destinacije, imala nestabilno proljeće do sada, tako da ovo djeluje kao primamljiva ponuda.

Postoji i caka u cijeloj priči, a to je da ostrvo Elba ima svojevrsnu mikroklimu koja se razlikuje od ostatka ove zemlje i koja je podložna brzim promjenama vremena. Vremenska prognoza ovdje često može da bude pogrešna, ali nova inicijativa pokušava da ponudi ljudima situaciju u kojoj nemaju šta da izgube i priliku da iskuse i druge ljepote ostrva pored plaža. (Citymagazine.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,