Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ugledni naučnik iz Amerike: Piramide u Visokom jedan od najvažnijih poduhvata na svijetu

Preuzmite sliku

Ugledni doktor fizike iz Amerike Paul La Violette iznenadio je cijeli svijet kada je napisao članak o bosanskim piramidama, a koji je objavio australski Nexus.

Članak pod nazivom “Nova otkrića iz bosanskog piramidalnog kompleksa” bavi se raznim svojstvima ovih piramida govoreći detaljnije o energetskim i elektromagnetnim svojstvima. Ovo je po njemu neoborivi dokaz da su piramide građene vještačkim putem, dakle da su ih gradili pripadnici razvijene civilizacije.

Tvrdi da nakon što je posjetio kompleks i pregledao tunele da je siguran da su isti gradili ljudi u Ledenom dobu kao zaštitu od kosmičkog zračenja koje je inače u to vrijeme bilo prijetnja za Planetu.

Ističe da će njihov pronalazak u potpunosti promijeniti shvatanja o svemu do sada poznatom u pogledu sličnih objekata (svrha, način gradnje, starost).

 • piramida-visoko-fizicar
 • Posebno je mnoge iznenadilo to što je kazao da je istraživanje piramida u Visokom jedan od najvažnijih poduhvata ovog doba na planeti, vjerujući da će shvatanja o prahistorijskim civilizacijama u potpunosti biti promijenjena.

  Podvukao je i ukazao na poteškoće sa kojima se susreće dr. Semir Osmanagić koji ima jako mnogo neprijatelja na putu otkrivanja istine o najstarijem sličnom kompleksu na svijetu. La Violette kaže kako se divi Osmanagiću zbog činjenice kako se nosi sa time da su gotovo svi (ima mnogo i onih koji daju podršku ali su nekako tiši u odnosu na ove) protiv ovog projekta iz nikome nepoznatih razloga.

  Inače časopis u kojem je članak objavljen (Nexus magazine) je u oblasti drevnih misterija, medicine, tehnologije budućnosti, energijom čistom i besplatnom, promjenama klimatskih uslova i sl., najveći u svijetu. Izlazi svakih 60 dana na 8 jezika. (Tuzlanski.ba)

   

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,