Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Učiteljici nedostajala djeca, pa je odlučila isplesti lutke s njihovim likovima

Preuzmite sliku

Dok je većina roditelja uglavnom nervozna što su škole širom svijeta zatvorene i nemaju više slobodnih par sati za sebe, mnogi su zaboravili na prosvjetne radnike koji su se takođe našli u neprijatnom položaju jer ne rade i imaju svoje razloge da budu uznemireni. Nekima jednostavno nedostaju učenici.

To je slučaj i sa učiteljicom iz Nizozemske, kojoj đaci toliko nedostaju tokom pandemije, pa je došla na jednu specifičnu ideju: isplela je male lutke koje predstavljaju svakog od njenih 23 učenika, pišu djetinjarije.com, prenosi CdM.

 • Ingeborg Meinster-Van der Duin, učiteljica osnovne škole u holandskom gradu Harlemu, svojim projektom oduševila je mnoge.

  “Škola je zatvorena, djece više nema i puno mi nedostaju”, rekla je učiteljica.

  Slične lutke je vidjela na Pinterestu i pomislila je kako može da uradi isto.

  Svakoj lutkici isplela je odjeću koja odgovora osobi koju predstavlja – dječaci koji vole tamniju odjeću dobili su tamnije džempere, djevojčice koje vole da nose kardigane dobile su po jedan.

  Lutkice čak imaju i kosu, šnalice, gumice pa i naočare.

  Da bi isplela svaku lutkicu bila su joj potrebna tri do četiri sata.

  Lutke je napravila sa toliko pažnje da je svaki učenik znao koga predstavlja.

  A onda je isplela i lutkicu koja predstavlja nju.

  Kada su djeca došla u školu da uzmu stvari koje su ostavili prije početka pandemije, učiteljica je uspjela da ih vidi na kratko i svakom od njih je poklonila lutku.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje