Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Milanu beskućnik nađen mrtav, nestao prije 55 godina, a na računu imao 100.000 eura

Preuzmite sliku

75-godišni muškarac koji je živio kao beskućnik, a čije je beživotno tijelo prošle sedmice zatečeno na milanskoj željezničkoj postaji, imao je preko 100.000 eura na bankovnom računu, kao i 19.000 eura vrijednosti u dionicama i ostalim vrijednosnim papirima.

Osim toga, primao je i redovnu penziju, koju je osigurao dugogodišnjim radom u Münchenu, i to u iznosu od 750 eura. Također je posjedovao kuću u Kalabriji i dva kombija. Zasad nije potpuno rasvijetljeno porijeklo cijele njegove imovine. Kada je u četvrtak pronađen mrtav na svom improviziranom ležaju na postaji Porta Garibaldi, u džepu mu se nalazilo 1235 eura.

Odlučio živjeti kao duh

Umberto Quintino Diaco je nestao iz rodnog planinskog zaseoka na jugu Italije kad mu je bilo samo 17 godina te se zaputio u Njemačku.

“Odlučio je zauvijek postati duh”, svjedoči njegova sestra Chiarina. “Tražili smo ga svugdje, ali on jednostavno nije želio da uspijemo.”

Diacova imovina je locirana u Caritasovom poštanskom sandučiću, jedinoj organizaciji kojoj je vjerovao uprkos stalnim molbama raznih volontera da potraži pomoć i makne se s ulice. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,