Ponedjeljak, 11. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

U Meksiku primijetili NLO iznad vulkana Popocatépetl?

Preuzmite sliku

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija iz Meksika na kojoj se vidi objekt koji lebdi iznad aktivnog vulkana Popocatépetl.

Zanimljivo, izvještaji o NLO-ima koji lete u krater ovog vulkana pojavljuju se veoma često u posljednjih deset godina.

Sliku je snimio Luis Guerra u nedjelju ujutro. Luis živi sa svojom djevojkom Carlom Garcia u Atliscu (Puebla) i sa svoje parcele imaju dobar pogled na vulkan. Luis voli fotografirati, a njegovu pažnju tog jutra nije privuklo samo još jedno izbacivanje vulkanskog pepela, već i pun Mjesec koji je “dotaknuo” njegovu lijevu padinu.

 • Slika je bila uspješna i Luis ju je poslao Carli, a ona ju je objavila na društvenim mrežama. A pratioci su joj skrenuli pažnju na objekt koji izgleda kao leteći tanjir i lebdi iznad kratera.

  Carla Garcia i Luis Guerra

  Ubrzo su Carlu naprosto zasule poruke prijatelja i nepoznatih ljudi na društvenim mrežama. Svi su napisali da na fotografiji vide nešto slično vanzemaljskom objektu.

 • “Budući da moj dečko nije za društvene mreže, pitala sam ga mogu li postaviti njegovu fotografiju na Twitter i on je pristao”, rekla je Carla. Označila je lokalnog novinara koji je podijelio sliku, a vrlo brzo je postala viralna.

 • Carla Garcia rekla je novinarima da se ona i Luis bave fotografijom otkako su se preselili živjeti u Atlisco. Njihova kuća nalazi se u blizini aktivnog vulkana Popocatepetl. I jednostavno je nemoguće ne fotografirati se i snimati na tom području.

  Iznenađujuće, ali činjenica: već dugo se priča o NLO-ima iznad ovog vulkana. Meksička državna televizija Televisa čak je objavila video na kojem se vidi nekoliko NLO-a kako ulijeću u krater i nestaju u krateru. I bilo je mnogo takvih poruka, ali misterij čudnih svjetlećih tačkica još nije riješen. Meksički ufolozi tvrde da se izvanzemaljci susreću u središtu vulkana.

  Inače, područje vulkana Popocatepetl nije jedino mjesto gdje su slučajni očevici primijetili NLO-e. Prošlog oktobra, stanovnik istočno-središnje države Hidalgo prijavio je da je vidio nešto neobično na nebu, piše
  dailymail.co.uk.

 • Stanovnici Los Angelesa, San Diega, Tijuane, Rosarita i Meride također su snimili nekoliko slika neobičnog objekta na nebu sa svjetlucavim svjetlima koji je izgledao kao NLO. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,