Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U izolaciji svaki dan crtala po zidu i bilježila svaki događaj

Preuzmite sliku

To je zapravo, kako je rekla, njen vizualni dnevnik i umjetničko djelo. Željela je na jednostavan način zabilježiti svoje svakodnevno iskustvo u vrijeme kada se svijet počeo suočavati s epidemijom.

Svi su tražili načine kako se zabaviti u izolaciji, a neki su otišli korak dalje i iskoristili dosadu i zid za kraćenje vremena, piše Distractify. 

Umjetnica Viktorija iz Londona odlučila je oslikati cijeli zid u domu uz pomoć ‘Doodle’ tehnike koju karakterizira sitno iscrtavanje. Provela je više od 100 dana crtajući po bijelom zidu, a sada se može pohvaliti remek djelom, prenosi 24sata.hr.

S projektom je započela 25. marta, baš kad je Velika Britanija proglasila karantenu.

– Htjela sam zabilježiti cijelo ovo iskustvo – rekla je.

To je zapravo, kako je rekla, njezin vizualni dnevnik i umjetničko djelo. Željela je na jednostavan način zabilježiti svoje svakodnevno iskustvo u vrijeme kada se svijet počeo suočavati s epidemijom.

– Jedan prazan zid u stanu postao mi je platno za crteže. Koristila sam crnu i plavu akrilnu boju i male kistove. Bilježila sam svakodnevne trenutke, bilo da su tužni ili veseli – kaže.

Nakon 113 dana zid je bio ispunjen. Nije sigurna hoće li ‘zašarani’ zid ostaviti ili će ga prefarbati.

– Ovo me podsjetilo koliko nas sretnima više čine male stvari i da slobodu ne treba uzimati zdravo za gotovo – rekla je. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,