Petak, 25. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U Finskoj otvoren ledeni hotel inspirisan serijom Igra prijestolja (FOTO)

Za ljubitelje popularne serije “Game of Thrones” (Igra prijestolj) u finskoj regiji Laponiji je otvoren hotel koji je u potpunosti posvećen tematici ove serije.

Smješten u naselju Kitila koje se nalazi 200 kilometara iznad Arktičkog kruga i 90 minuta od Helsinkija, novotvoreni ledeni hotel idealna je destinacija za sve fanove čuvene serije “Igra prijestolja”.

Hotel je u potpunosti napravljen od snijega i leda, a u njegovoj izgradnji učestvovala je i kompanija HBO. Sastoji se od 24 sobe, a tu je i 10 apartmana za goste koji odluče da tu borave tokom noći. Hotel su dizajnirali profesionalni vajari iz cijelog svijeta, a u svakoj se nalazi ledena skulptura iz popularne TV serije koja je nastala na osnovu knjiga RR Martina “Song of Ice and Fire”.

Temperatura u hotelu je ispod nule, odnosno održava se na minus pet stepeni Celzijusovih, pa se oni koji odluče da prespavaju moraju ušuškati u tople, debele vreće za spavanje. Iz hotela preporučuju da gosti provedu samo jednu noć, dok ostatak putovanja mogu provesti u prijatnim, toplim kolibama nedaleko od ledenog hotela.

U sklopu hotela je i ledena kapelica u kojoj se po sezoni održi do 50 vjenčanja, a za one koji ne žele da prenoće tu su druge aktivnosti zbog kojih će boravak biti nezaboravan. Ulazak u SnowVillage je 15 eura, dok se cijena soba kreće od 165 eura.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,