Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Turska otvara ‘Grad mačaka’, vlasti će osnovati i bolnicu za životinje

Preuzmite sliku

U parku Dokum u turskom gradu Antaliji postavljena je minijaturna drvena trokatnica sa 64 sobe namijenjene mačkama, koje su u potpunosti opremljene svime što je potrebno za ugodan i siguran boravak ovih kućnih ljubimaca. 

Iz općine Kepez su rekli da park Dokum, nakon muzeja, biblioteka, umjetničkih galerija i znanstvenog centra, odnedavno ima novi sadržaj koji će zajamčiti lagodan boravak životinjama. Ured za uređenje parkova ranije je u Dokumu postavio i 30 kućica za smještaj ptica, a nedavno su završeni radovi na izgradnji smještaja za mačke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dokumapark Kepez (@dokumapark)

Pored nastambe su postavljene i manje kućice, kao i ostali sadržaji za mačke, u sklopu svojevrsnog grada mačaka, prenosi agencija Anadolija.  Također će vlasti općine Kepez u Antaliji osnovati i bolnicu za životinje. Centar za privremeni smještaj životinja lutalica pretvorit će se u bolnicu u kojoj će životinje dobiti mogućnost za liječenje, rehabilitaciju i smještaj.

Bolnica za životinje nudit će i uslugu hitne pomoći, a bit će opremljena operacijskim dvoranama, laboratorijima za analizu krvi te odjelima za intenzivnu njegu, rendgenske preglede, postoperativni oporavak i dio za karantenu. U parku minijaturne Turske, službeno otvorenom u travnju 2019. u sklopu parka Dokum, 84 minijature izložene su na površini od 10.000 metara. Grad mačaka službeno bi trebao biti otvoren 17. februara. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,