Četvrtak, 25. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Trogodišnjak pobjegao iz obdaništa, prepješačio dva i pol kilometara i našao put do kuće (VIDEO)

Preuzmite sliku

Cain Trainor (3) odlučio je da prvog dana u obdaništu “Little Owls”, u Middlesbroughu u Engleskoj napusti svoje drugare i sam se vrati kući. Ono što i znatno starijoj djeci ne bi pošlo za rukom, Cainu jeste. Hodajući kroz šume i puteve koji su mnogima nepoznati, dječak je na kraju stigao do porodičnog doma.

 • Cain-Trainor2
 • Dok su se njegovi drugari igrali, Cain je napustio obdanište. Tog dana Cain je premješten iz jednog obdaništa u drugo, jer su troškovi boravka u njemu znatno jeftiniji nego u prethodnom. Taj novi prostor i novo društvo nisu prijali Cainu, piše Daily Mail.

  Kad je osoblje primijetilo njegov nestanak, odmah su o tome obavijestili njegovu mamu Gemmu (31).

  – Bilo mi je muka, nema riječi da opišu kako se osjećate kad se dogodi tako strašna stvar koja je u potpunosti van vaše kontrole. Otrčala sam do obdaništa, kad sam stigla tamo, svi su bili uplakani- rekla je dječakova mama.

  Cainov nestanak je trajao 40 minuta, a onda se desilo nešto divno, ali potpuno neočekivano.

  – Vaspitač je došao do mene i rekao mi je da ne zna šta se dogodilo. Onda je kroz nekoliko sekundi zazvonio moj telefon, komšija mi je rekao da je Cain kod kuće. Briznula sam u plač, osjetila sam takvo olakšanje- dodala je ona.

  Mama ima objašnjenje za ono što je mnoge iznenadilo.

  – Većina djece bi plakala ili vrištala, on je sigurno pomislio: “Ne vidim nikog poznatog, znam gdje treba da budem, pa ću tamo otići”- rekla je Gemma.

  Put kojim je išao Cain je nepoznanica za mnoge u Middlesbroughu, ni Cainova porodica ne ide tako često njime.

 • Cain-Trainor3
 • Najčešće tom putanjom Cainov tata ljeti vozi bicikl i za sina rezerviše na njemu posebno mjesto. Te vožnje sa ocem su ga naučile da nađe put do kuće.

  Cainova mama je rekla da je ponosna na sina što je uspio u tome, dječak je čak na putu do kuće svratio u prodavnicu u kojoj njegova mama kupuje mlijeko, provjerio je da li je ona slučajno tamo.

  Te noći kad se desio Cainov nestanak i tirjumfalni povratak kući, Gemma nije mogla da zaspi dok je cijele noći grlila sina. Samo je mislila o tome šta je sve moglo da se dogodi dječaku.

  Osoblje vrtića izvinilo se Cainovim roditeljima, ali Gemma zna da je krivica njihova, obdanište bi trebalo da bude bolje obezbijeđeno.

  Zaposleni u obdaništu tvrde da sve vrijeme pokušavaju da njihova ustanova radi po važećim pravilima. Obdaništa u Engleskoj su pod stalnom kontrolom nadzornih odbora.

  Kontrola u februaru je pokazala da predškolske ustanove u ovoj zemlji poštuju pravila sigurnosti.

  (zena.rs)

   

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,