Petak, 24. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Trikini: Kombinacija dvodjelnog kupaćeg kostima i maske postaje trend u Italiji

Preuzmite sliku

Zbog pandemije korona virusa je za sada upitno da li ćemo moći da idemo na more ove godine.

Stanovnici zemalja koje izlaze na more, međutim, nemaju taj problem. Njima je jedino važno da pronađu bezbijedan način za uživanje na plaži. To mogu postići držanjem distance, kao i na drugim mjestima, ali i nošenjem maske. Jedan italijanski modni brend je mislio o tome, pa je odnedavno uz svoje dvodjelne kupaće kostime, kupcima počeo da nudi i masku istog dezena. Sve to zajedno zove se trikini i po svemu sudeći postat će veliki trend ovog ljeta.

  • Tiziana Scaramuzzo, dizajnerka kupaćih kostima i vlasnica brenda Elexia Beachwear, izjavila je da se sve počelo kao šala. Ona je napravila prvi trikini sa ciljem da oraspoloži svoje zaposlene, budući da su pandemija i njene ekonomske posljedice značajno spustile njihov moral.

  • Međutim, kada je njena kćerka objavila fotografije u trikiniju na Instagramu brenda, ljudi su reagovali sa entuzijazom i zanimalo ih je da li i gdje mogu da ga nabave. Tiziana je to protumačila kao signal da proizvod ima potencijal na tržištu i krenula je da dizajnira i druge modele trikinija. Oni se za sada prodaju u jednobojnim varijantama i u kašmir ili cvijetnom dezenu. (Citymagazine)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,