Četvrtak, 4. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Trik sa zamrznutom kovanicom otkriva u kakvom je stanju hrana iz vašeg zamrzivača

Preuzmite sliku

Kada odlazite iz svog doma, vi ugasite sva svjetla, isključite šporet, veš mašinu, peglu, provjerite da li ste ostavili neki prozor otvoren, zaključate vrata…

Standardno, zar ne?

To su stvari koje mogu izazvati potencijalnu opasnost u vašem domu, dokle god vas nema – ali postoji još mnogo opasnosti koje vrebaju po vas, ili vaše zdravlje – a nalaze se u frižideru.

Jedna žena je osmislila sjajan trik pomoću kojeg ćete tačno znati kako ‘evakuisati’ određene stvari iz vašeg doma. Sheila Pulanco Russell je na svom Facebooku podijelila nekolicinu životnih ‘hackova’ koji će biti jako korisni ljudima koji često putuju.

Novčić u zamrzivaču jako mnogo utiče na hranu. U narednim redovima pojasnit ćemo vam i kako. Naime, kada se vratite kući nakon nekog vremena, ne možete uopće znati u kakvom stanju je hrana koju ste ostavili u frižideru.

Naravno, logika je jasna: ako smo nešto ostavili u frižideru ili zamrzivaču, bez obzira koliko izbivamo iz doma, to bi trebalo ostati svježe. No, to je pogrešno.

Ako želite znati da li je nešto jestivo ili ne, a nalazi se u vašem frižideru ili zamrzivaču – trik je u novčiću.

Potrebna vam je šoljica za kafu, novčić i malo vode.

1. Napunite šoljicu vodom i stavite je u zamrzivač da se zaledi.
2. Šoljicu sa ledom stavite u zamrzivač – a na vrh stavite kovanicu, i slobodno idite na putovanje, godišnji odmor ili službeni put.

  • zamrzivac-led-novcic-kovanica
  • Kada se vratite, ako je novčić/kovanica na dnu šoljice – bacite sve iz zamrzivača, jer ništa što tu imate nije više sigurno za konzumaciju.

    Ako je novčić došao do polovine leda, ili je i dalje na vrhu – sve je u redu. Napravite sebi ručak ili večeru od onoga što ste u zamrzivaču imali prije nego ste napustili dom. (N1)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,