Nedjelja, 24. Septembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tri samohrane majke kupile kuću zajedno: ‘Živimo u dječijem raju’

Preuzmite sliku

Holly Harper iz Washigtona, 2018. razvela se od svog supruga nakon 17 godina braka.

Kako se situacija smirivala, odlučili su se na prijateljsko,zajedničko roditeljstvo i prodali porodičnu kuću u kojoj su nekada zajedno živjeli. Holly se tada preselila u stan, koji je više ličio na hotel nego na dom, i nakon godinu dana življenja u njemu, odlučila je nazvati svog agenta za nekretnine i pronaći nešto novo.

Iako je znala da će biti nemoguće pronaći nešto bolje za budžet samohrane majke, htjela je ponovno posjedovati nekretninu. Kako bi uspjela u svom naumu, pronašla je još jednu samohranu majku s istim potrebama kao i njezine – prostor, udobnost, dom – s kojom će živjeti. To je promijenilo život ne samo za njih, nego i za njihovu djecu. Trudnice imaju zaista čudnovate želje, jedu nezdravu hranu, kredu…

“Kako bi naš zajednički život funkcionirao, pristupili smo mu kao da biramo platonskog supružnika. Osigurali smo da su naše vrijednosti usklađene u mnogim kategorijama, uključujući političke poglede, stil roditeljstva, financije i stil života. Morali smo se dogovoriti i kakav nam tip kuće treba. Htjeli smo višeporodičnu nekretninu koja bi imala dvije jedinice slične veličine, a da niko od nas ne spava u podrumu”, objasnila je Holly.

Početkom aprila 2020. godine posjetile su jednu nekretninu, a kupovinu iste zatvorile su sredinom juna. Zatim su svaku prostoriju renovirali prema njihovim osobnim potrebama te počeli tražiti još jednu samohranu majku koja bi im se pridružila u suživotu. I do augusta 2020. godine tri mame, petero djece, tri psa, dva hrčka i jedan gušter su se svi smjestili.

“Prednosti našeg suživota su nemjerljive. Od dijeljenja vožnji i zajedničkog korištenja automobila, malih usluge, čuvanja djece i šetnja pasa, dijeljenje troškova, imati prijatelje za plakanje i neograničeni zagrljaji. Osjećam se sigurno, voljeno i utemeljeno u porodicii — nikad nisam bila sretnija”, otkrila je.

Izazovi su slični svakom porodičnom životnom aranžmanu.

Trebamo više prostora jer djeca svake sekunde postaju fizički veća. Može biti bučno i neuredno, a stvari se pokvare brže nego u mojim prethodnim životnim situacijama. Često se nađem s dodatnom djecom za zabavljanje, kada je sve što želim biti malo sama. Kad pogriješim, ponašam se kao čudovište ili nekoga povrijedim, nemam kamo pobjeći. Moram prihvatiti svoje ponašanje svaki dan”, nastavila je Holly. O

vaj životni aranžman je dječji raj, zajedno s divovskim trampolinom, parkour linijom, vrtom, teretanom, TV-om s velikim ekranom i sobom za izradu ukrasa. Njihova djeca, koja mogu koristiti prijateljski sistem za šetnju kako bi dobili sladoled i koja imaju prijatelje tokom karantina i školskih mjeseci kod kuće, napreduju. I ne samo to, oni doživljavaju različite perspektive o tome kako se ljudi koje vole snalaze u stvarnom životu.

Cilj života nije doseći neku razinu sreće, već stvoriti okruženje u kojem smo sigurni da tragamo za srećom u svakom trenutku”, zaključila je. (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,