Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Trener se namjerno udebljao 52 kilograma da pokaže da je lako i smršati

Preuzmite sliku

U današnjem je modernom dobu gdje je sve na dohvat ruke pretilost globalni problem veći nego ikad prije pa se jedan trener; da drugima pokaže da je moguće smršati odlučio na prilično drastičan korak.

Tako je cijelu godinu jeo isključivo ‘brzu’, nezdravu ‘junk’ hranu i dobio nevjerojatnih 52 kilograma, a onda svima pokazao kako skidati višak kilogram. Ipak, iako je smršavio na svoju prijašnju težinu, mnogi su njegov eksperiment pa su ga nazvali problematičnim i osudili trenerovu ‘lekciju’.

Kad je 2021. počeo svoj put mršavljenja, Dmitrij Azovski je težio 154 kilograma; a nakon godine dana zdrave prehrane i vježbanja, vratio se na svoju početnu težinu od 102 kilograma. Kako je s mršavljenjem počeo tokom pandemije Covid-19, morao je trenirati kod kuće jer teretane još uvijek nisu bile otvorene. U aprilu 2022. je tako objavio da je uz treninge i prehranu s manje kalorija izgubio 52 kilograma.

@dmitry.azovskymy transformation

♬ Paparazzi Kim Dracula Version – Kim Dracula

“Prvi mjeseci su bili najteži jer sam imao previše kilograma ali nastavljam dolaziti u formu”, rekao je. “U životu je sve moguće, glavno je postaviti sebi cilj!

Azovski kaže da se udebljao samo kako bi pokazao ljudima kako se kilogrami mogu izgubiti, rekavši: “Namjerno sam jeo nezdravu hranu cijelu godinu!”

Iako je svoj put skidanja kilograma objavljivao u nadi da će nadahnuti druge koji žele smršaviti, dobio je suprotan odgovor i mnogi su njegovu metodu nazvali problematičnom.

Jedan korisnik je rekao: “Mali podsjetnik: ponovno početi vježbati je lakše nego prvi put početi vježbati pa je vaš prikaz mršavljenja lažan!.”  (vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,